• Top Stories

    Πέντε ειδήσεις για την οικονομία και τις αγορές που πρέπει να γνωρίζετε


    Καλημέρα σας. Αυτές είναι οι πέντε ειδήσεις για την οικονομία και τις αγορές που πρέπει να γνωρίζετε:

    -Το “πράσινο φως” έδωσε η διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ για την τοποθέτηση του έμπειρου τραπεζίτη Θ. Πανταλάκη στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της τράπεζας, εν όψει της γενικής συνέλευση των μετόχων της, σε λίγες ώρες. Στο μεταξύ, την παραίτηση του κ. Κώστα Μακέδου, που είναι πρόεδρος στο ΤΣΜΕΔΕ, από την θέση του αντιπροέδρου στην Τράπεζα Αττικής έχει ζητήσει η Τράπεζα της Ελλάδος.

    -Βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα επιτύχει τον στόχο για την εισροή κοινοτικών πόρων 1 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2016 εμφανίστηκε ο υφυπουργός Αλέξης Χαρίτσης σε συνάντηση που είχε στο υπουργείο Οικονομίας με μέλη της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    -Τον στόχο της κυβέρνησης για γρήγορη εφαρμογή των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ μέσα στις επόμενες 10 ήμερες, σχολιάζει η Citi σε  note, αναφερόμενη επίσης και στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Όπως τονίζει, αν και η Ελλάδα έχει μείνει πίσω στην εφαρμογή των prior actions (που έπρεπε να είχαν κλείσει έως τα μέσα Σεπτεμβρίου), κανένα από αυτά δεν είναι πολύ αμφιλεγόμενο πολιτικά, γεγονός που υποδηλώνει ότι αναμένεται να υπάρξει γρήγορη έγκρισή τους στις επόμενες εβδομάδες.

    -Σε «κούρεμα» των υφιστάμενων δανειακών τους απαιτήσεων από τη Μαρινόπουλος θα υποχρεωθούν οι τράπεζες, εφόσον το σχέδιο διάσωσης συγκεντρώσει την αναγκαία στήριξη της πλειοψηφίας των πιστωτών και εγκριθεί εν συνεχεία από το αρμόδιο δικαστήριο.

    -Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι αποκαλύψεις για τα δάνεια που έχει λάβει ο Χρήστος Καλογρίτσας για τις επιχειρήσεις του. Με νέα στοιχεία που παρουσίασε σε ρεπορτάζ του ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, επικαλούμενος το  πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για την Attica Bank, αποκαλύπτει ότι ο εργολάβος έχει πάρει συνολικά δάνεια 105 εκατομμυρίων ευρώ ως τέλος του 2015, με τα 50 εκατομμύρια εξ αυτών, να του έχουν δοθεί με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/echete-tatouaz-ikea-tha-sas-protimisi/75409



    ΣΧΟΛΙΑ