• Top Stories

    Πάσχα: Τι ποσοστό αγγίζουν οι πληρότητες και ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί

    • NewsRoom


    Βρισκόμαστε εν αναμονή του Πάσχα και οι ξενοδόχοι προετοιμάζονται για το νέο τουριστικό ρεύμα που αναμένεται να κατακλύσει ηπειρωτικούς και νησιωτικούς προορισμούς.

    Σύμφωνα  με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, οι προορισμοί θα είναι «δύο ταχυτήτων», δηλαδή αναμένεται ελαφρά αύξηση στις πάγια δημοφιλείς περιοχές αλλά πτώση σε άλλες, κυρίως ηπειρωτικές.

    Τα παραπάνω αποτυπώνονται από τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι ξενοδόχοι με βάση τις προκρατήσεις.

    «Βασίλισσα» στέφεται και πάλι η Κέρκυρα όπου το ενδιαφέρον των τουριστών είναι μεγάλο, ενώ εξίσου υψηλή κίνηση αναμένεται και στα νησιά του Αργοσαρωνικού, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο.

    Στην Αίγινα οι κρατήσεις αγγίζουν το 80 – 90% των διαθέσιμων ξενοδοχειακών καταλυμάτων και στην Ύδρα οι πληρότητες, αλλά μόνο για ένα τριήμερο, θα φθάσουν σχεδόν το 100%.

    Με μεγάλο ποσοστό πληρότητας «κινείται» και η Σκιάθος αλλά και η Νάξος. Στη Σκιάθο, θα λειτουργήσουν περισσότερες μονάδες φέτος, όπως και στη Νάξο. Σε Σαντορίνη και Μύκονο οι πληρότητες αναμένεται να αγγίξουν το 70 – 80%.

    Στην ηπειρωτική Ελλάδα, ικανοποιητικό αναμένεται να είναι το τουριστικό ρεύμα στην Αρκαδία, στην Αχαΐα, στη Λαμία, αλλά και σε περιφερειακά ξενοδοχεία στις Σέρρες – όχι όμως και εντός πόλης.

    Απογοητευτικές είναι οι μέχρι τώρα επιδόσεις – βάσει κρατήσεων – στις περιοχές της Λάρισας της Θάσου, της Δράμας, της Ημαθίας, της Κω και των Καλαβρύτων.

    Στη Θράκη, η τουριστική κίνηση χαρακτηρίζεται ως «μέτρια», με την προσμονή ότι θα υπάρξουν κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν για την Κρήτη, όπου η εικόνα είναι καλύτερη στα Χανιά, χαμηλότερες ωστόσο είναι οι πληρότητες σε Νότιο Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

    Όσον αφορά στην Αθήνα, η κίνηση που καταγράφεται είναι ελαφρώς μειωμένη σε σύγκριση με τα περσινά επίπεδα. Τέλος, αντίστοιχη με το Πάσχα του 2018 αναμένεται η κίνηση στη Θεσσαλονίκη, με τις πληρότητες στα ξενοδοχεία να προσεγγίζουν το 65 – 70%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ατελείωτος κατήφορος στους μισθούς: Η αποκαλυπτική έρευνα του ΟΟΣΑ



    ΣΧΟΛΙΑ