• Top Stories

    Παρά τα «μπάνια του λαού», ο χρόνος για τις εκλογές μετρά αντίστροφα

    • NewsRoom

    Ο Αλέξης Τσίπρας


    Παρά την χθεσινή προτροπή του πρωθυπουργού προς τους δημοσιογράφους «κάντε κανένα μπάνιο», το θέμα των εκλογών έχει μπει για τα καλά στο τραπέζι και ο χρόνος για τις εκλογές μετρά αντίστροφα.

    Η κυβέρνηση προσπαθεί να στρέψει την προσοχή στα κοινωνικά μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός μέσα στις επόμενες εβδομάδες, και ειδικά στη ΔΕΘ, αλλά και στις φιέστες που πρόκειται να στηθούν για την έξοδο από το τρίτο πρόγραμμα σε Καστελόριζο και Αθήνα.

    Στο πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε την Τρίτη, στο επίκεντρο βρέθηκαν τα περιθώρια της οικονομίας, προκειμένου να καθοριστούν οι στοχευμένες εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Στη συνεδρίαση που διήρκησε περίπου τρεις ώρες, αποτυπώθηκαν σύμφωνα με κομματικές πηγές, τα θετικά στοιχεία που καταγράφει η ελληνική οικονομία αλλά και ο χώρος που ανοίγεται μετά τις αποφάσεις του Eurogroup με στόχο τις παρεμβάσεις υπέρ κοινωνικών ομάδων. Οι όποιες παρεμβάσεις θα γίνουν με δεδομένη την υπέρβαση των περίπου 750 εκατομμυρίων που καταγράφονται στο Μεσοπρόθεσμο.

    Ο τρόπος των παρεμβάσεων αυτών θα καθοριστεί σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο το οποίο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να καθοριστούν αυτές οι παρεμβάσεις, τις οποίες αναμένεται να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός αρχές Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ. 

    Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα θα αποτυπωθεί στην Κ.Ε. του κόμματος, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου. Πιθανότατα να συνεδριάσει για το ίδιο λόγο την ερχόμενη εβδομάδα η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

    Η κυβέρνηση, παράλληλα, αναζητεί τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να αξιοποιηθεί επικοινωνιακά το τέλος του τρίτου προγράμματος, ή το «τέλος των μνημονίων», όπως το περιγράφει η κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση εξετάζει τη διοργάνωση εκδηλώσεων, μια συμβολική στο Καστελόριζο, αμέσως μετά την 20ή Αυγούστου, κι άλλη μία στην Πνύκα με προσκεκλημένους Ευρωπαίους αξιωματούχους, ακόμη και πρωθυπουργούς.

    Η εκδήλωση στο Καστελόριζο θα έχει συμβολικό χαρακτήρα, αφού από εκεί ο Γιώργος Παπανδρέου, το 2010, ανακοίνωσε την έναρξη της μεγάλης περιπέτειας για την χώρα. Το Μαξίμου εκτιμά ότι με τον ίδιο τρόπο θα είναι το καλύτερο να κλείσει αυτός ο μνημονιακός κύκλος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Όλοι έτοιμοι για τον εκλογικό… αιφνιδιασμό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Τσίπρας έστειλε τους δημοσιογράφους για μπάνιο!



    ΣΧΟΛΙΑ