• Top Stories

    Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει αναλαμβάνει η παραπληροφόρηση


    Όπως ισχύει παντού, έτσι και στην πολιτική δεν μπορεί κανείς να κερδίζει πάντα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να το γνωρίζει καλά αυτό: του πήρε πολλά, πάρα πολλά χρόνια μέχρι να αρχίσει να κερδίζει. Όμως φαίνεται πως τώρα πρέπει να μάθει και πάλι να χάνει, γιατί σε αυτά τα δυόμισι χρόνια διακυβέρνησης μάλλον το έχει ξεχάσει.

    Και το κακό όταν νομίζεις πως μπορείς πάντα να κερδίζεις, είναι ότι είσαι ικανός να μεταχειριστείς τα πιο δόλια μέσα για να το κάνεις. Και αυτός είναι και ο λόγος που το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ επιδίδεται σε ένα άγριο παιχνίδι μαύρης προπαγάνδας, προσπαθώντας να καλύψει με λάσπη τις “τρύπες” που ανοίγουν συνεχώς στο σαθρό αφήγημά του περί επιστροφής στην κανονικότητα, την ανάπτυξη, την ευημερία.

    Γιατί παρά το γεγονός ότι τίποτα στη χώρα δε φαίνεται να πηγαίνει σωστά, παρά το ότι οι δημοσκοπήσεις δίνουν στη Νέα Δημοκρατία σταθερά διψήφιο προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου, παρά το ότι η απόσταση που χωρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την κοινή γνώμη καθημερινά μεγαλώνει, στον ΣΥΡΙΖΑ το πιστεύουν ότι μπορούν να “γυρίσουν” την κατάσταση. Και αυτό θα ήταν καλό, αν προσπαθούσαν να “γυρίσουν” την κατάσταση με πράξεις ουσιαστικές, με πράξεις που θα τους έκαναν να κερδίσουν ξανά το χαμένο έδαφος. Αλλά όχι: το μυαλό του ΣΥΡΙΖΑ είναι αλλού. Είναι στο πώς θα σπιλώσει τους αντιπάλους του για να κερδίσει έδαφος. Όχι δηλαδή να ανέβει ο ίδιος στα μάτια της κοινής γνώμης, αλλά να ρίξει τους άλλους πιο χαμηλά. Πρόκειται για μία “βρώμικη” τακτική που δεν είναι βέβαια σπάνια στην πολιτική, αλλά είναι πάντα αποκρουστική. Είναι η τακτική απελπισίας που ακολουθούν κυβερνήσεις οι οποίες έχουν απολέσει πλήρως το λαϊκό έρεισμα, και το μόνο που (νομίζουν ότι) μπορούν να κάνουν είναι να πλήξουν τους αντιπάλους τους για να περιορίσουν τις δικές τους απώλειες.

    Η τακτική της απελπισίας

    Η ιστορία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις άλλες χώρες, δείχνει ότι η πανικόβλητη αυτή τακτική δεν αποδίδει καρπούς. Όσα δήθεν “σκάνδαλα” πολιτικών της αντιπάλων και αν ανακαλύψει η κυβέρνηση, όσα ψεύτικα στοιχεία κι αν επικαλεστεί, όσο κι αν προσπαθήσει να βυθίσει την αξιωματική αντιπολίτευση σε εσωκομματική κρίση, αν δεν κάνει κάτι ουσιαστικό για να βελτιώσει τη δική της θέση και την εικόνα που έχει ο κόσμος γι’ αυτήν, δεν θα καταφέρει τίποτα. Η λάσπη πιάνει, αλλά μέχρι ένα σημείο, και σίγουρα δεν μπορεί να υποκαταστήσει την πολιτική. Η παραπληροφόρηση δεν είναι πολιτική. Και δεν κερδίζει εκλογές. Άλλα πράγματα κερδίζουν εκλογές, που στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξέρουν καλά ότι δεν τα διαθέτουν. Και γι’ αυτό ξεπέφτουν στη λάσπη…

    Αν και θα πρέπει να παραδεχθούμε πως κάποιοι στην κυβέρνηση λένε αλήθειες. Το έκαναν πρόσφατα ο Γιάννης Χουλιαράκης και στη συνέχεια ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που παραδέχθηκαν κυνικά ότι η εξόντωση της μεσαίας τάξης ήταν ένα σχέδιο με την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αλλά βέβαια αυτή η αλήθεια δεν είναι από εκείνες που εκτιμά ο κόσμος, αλλά από εκείνες που σκάβουν ακόμα περισσότερο το λάκκο μίας κυβέρνησης σε αποδρομή…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ανεξέλεγκτος ο Πολάκης στο Facebook: Και τώρα Άδωνι μπορείς να αυτοκτονήσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ειρήνη Αγαπηδάκη: Ο ΠΑΣΟΚάνθρωπος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θόδωρος Ρουσόπουλος: Κατεβαίνει στην Β΄Αθηνών. Όλο το παρασκήνιο



    ΣΧΟΛΙΑ