• Top Stories

    Πέντε ειδήσεις για την οικονομία και τις αγορές που πρέπει να γνωρίζετε

    Άννα Κορακάκη

    Άννα Κορακάκη


    Kαλημέρα σας. Αυτές είναι οι πέντε ειδήσεις για την οικονομία και τις αγορές (μετά το Χρυσό μετάλλιο που κέρδισε η Άννα Κορακάκη ) που πρέπει να γνωρίζετε:

    -Το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου, “σκάνε” με ιλιγγιώδη ταχύτητα οι ρυθμίσεις οφειλών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Τα προσωρινά στοιχεία δείχνουν ότι φορολογούμενοι και ασφαλισμένοι που είχαν καταφύγει στις ρυθμίσεις αδυνατούν να τις εξυπηρετήσουν και ο αριθμός τους αυξάνεται με πρωτοφανείς ρυθμούς εκτοξεύοντας κατακόρυφα τις αντίστοιχες οφειλές με άγνωστες προς το παρόν συνέπειες και στα δύο μέτωπα. 

    -Aλλάζουν τακτική οι τράπεζες και από εκεί που πίεζαν τους κακοπληρωτές να πληρώσουν τώρα προσεγγίζουν τους πελάτες τους για καταθέσεις.  Οι τραπεζίτες έχουν βγει και πάλι στο «κυνήγι του ευρώ», επιχειρώντας να αξιοποιήσουν την χαλάρωση των capital controls ή καλύτερα το κλίμα που έχει δημιουργηθεί με την απελευθέρωση του νέου χρήματος.

    -Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ), η οποία εκπροσωπεί τους συνταξιούχους του Δημοσίου τομέα, κατά τριών υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες αναπροσαρμόζονται οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις. Σύμφωνα με τον νόμο 4387/2016 εισάγεται περαιτέρω περικοπή των επικουρικών συντάξεων στην περίπτωση που μετά τον επανυπολογισμό τους, το άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης υπερβαίνει το ποσό των 1.300 ευρώ.

    -Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση τέθηκε το σχέδιο νόμου «Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις». Η διαβούλευση θα διαρκέσει ως τις 29 Αυγούστου, προκειμένου το σ/ν να κατατεθεί και να ψηφιστεί από τη Βουλή τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα, κυβέρνηση προχωράει στην υλοποίηση του μεγάλου έργου της πληροφορικής για την on line εξυπηρέτηση της νέας διαδικασίας αδειοδότησης που θα παραδοθεί μέχρι το 2018 και στο επόμενο διάστημα θα νομοθετήσει και για ένα νέο σύστημα ελέγχων, στο στάδιο της πραγματικής λειτουργίας των επιχειρήσεων.

    -Σε θετικός έδαφος ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Wall Street με τον Nasdaq να καταγράφει νέο ρεκόρ. Άνοδος μόλις τεσσάρων μονάδων για τον Dow Jones. Απογοήτευσαν τα macro στις ΗΠΑ. Πτώση σημείωσε το πετρέλαιο, που διαμορφώθηκε κάτω από τα 43 δολ. Άνοδος για τον χρυσό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/barclays-viomichania-ton-hedge-funds-echi-provlima/66739



    ΣΧΟΛΙΑ