• Top Stories

    Ο Κυρίτσης επιβεβαιώνει την εσωκομματική γκρίνια: Η Moody’s μας αναβάθμισε από ΠΑΣΟΚ ΒΒ σε ΠΑΣΟΚ ΒΒ+

    • NewsRoom

    Ο Γιώργος Κυρίτσης


    Τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για δυσαρέσκεια στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ από την υπουργοποίηση του Θάνου Μωραΐτη και του Άγγελου Τόλκα ήρθε να επιβεβαιώσει η ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κυρίτση.

    «Αύξηση των πασόκων κατά δύο μονάδες παρουσίασε η κυβέρνηση μετά την επιτυχή έξοδο στις αγορές και τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων. Ήδη η Moody’s μας αναβάθμισε από ΠΑΣΟΚ ΒΒ σε ΠΑΣΟΚ ΒΒ+».

    Ο ανασχηματισμός της Παρασκευής αναδεικνύει την πρόθεση του πρωθυπουργού να συγκροτηθεί ένας «ευρύτερος προοδευτικός πόλος», δήλωσε την Κυριακή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

    Παρά την προσπάθεια εξωραϊσμού της εικόνας, η κίνηση Τσίπρα έφερε γκρίνια, παράπονα και προσωπική απογοήτευση σε βουλευτές του κόμματος. Εκτός αυτών έφερε και πολιτική διαφωνία, καθώς στελέχη διαβλέπουν κίνδυνο «πασοκοποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ και έντονη στροφή προς την Κεντροαριστερά που ενδεχομένως θα αλλοιώσει τα πολιτικά χαρακτηριστικά του κόμματος.

    Δημιουργείται ανησυχία εάν οι κινήσεις αυτές θα ωφελήσουν μακροπρόθεσμα, ενώ αμφισβητούνται και τα βραχυπρόθεσμα οφέλη. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τίθενται σε ετοιμότητα για πολιτική μάχη επικράτησης του αριστερού προφίλ του κόμματος έναντι ενός σοσιαλδημοκρατικού προφίλ.

    Πάντως, η απάντηση σε όσους ανησυχούν είναι ότι οι κινήσεις Τσίπρα διασφαλίζουν την κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ στα αριστερά του πολιτικού φάσματος και «κλειδώνουν» τον χαρακτήρα του ως κόμμα εξουσίας.

    Όσες ενστάσεις κι αν διατυπώνονται, ουσιαστική εσωκομματική αντίδραση στις κινήσεις του πρωθυπουργού αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει. Το μόνο που υπάρχει είναι ο διμέτωπος αγώνας Τσίπρα τόσο εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, ποντάροντας στην ανάδειξη των ιδεολογικών διαφορών, όσο και εναντίον της Φώφης Γεννηματά, την οποία θα προσπαθήσει να παρουσιάσει ως προσκολλημένη στο άρμα της ΝΔ. Στόχος του Αλέξη Τσίπρα η υφαρπαγή ψήφων, την στιγμή μάλιστα που Το Ποτάμι πλέον δεν υπάρχει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άνθρακες ο θησαυρός από το… γιουρούσι Τσίπρα στην Κεντροαριστερά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι «53» βάλλουν κατά Τσίπρα με αφορμή την υπουργοποίηση Μωραΐτη-Τόλκα

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: #kolotumba: Όταν ο Θάνος Μωραΐτης κατακεραύνωνε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ



    ΣΧΟΛΙΑ