• Top Stories

    Γιώργος Βασιλειάδης: Ο άνθρωπος που έφερε στην Ελλάδα την λίστα της UBS, νέος υφυπουργός Αθλητισμού

    Γιώργος Βασιλειάδης

    Γιώργος Βασιλειάδης. Ετών 39. Υφυπουργός Αθλητισμού ( Τέως Γενικός Γραμματέας Διαφθοράς )


    Μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του ανασχηματισμού του Αλέξη Τσίπρα  ήταν η υπουργοποίηση του Γενικού Γραμματέα Καταπολέμησης της Διαφθοράς. Ο Γιώργος Βασιλειάδης αναλαμβάνει το υφυπουργείο Αθλητισμού αντικαθιστώντας τον Σταμάτη Κοντονή.  Ο κ. Βασιλειάδης, μάχιμος δικηγόρος, είναι 37 ετών και έχει γεννηθεί στον Πειραιά.Σπούδασε Νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και έκανε μεταπτυχιακό στην Πληροφορική και τις Επικοινωνίες στο Πανεπιστήμιο Strathchyde της Γλασκώβης. Ο κ. Βασιλειάδης ειδικεύεται στο Εμπορικό Δίκαιο

    Ο έως τώρα Γενικός Γραμματέας Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης κατάφερε παρόλο που δεν ήταν  υπουργός, πράγματα που θα ζήλευαν πολλοί. Δουλεύοντας αθόρυβα χωρίς να πλασάρει στον εαυτό  του στα media κατάλαβε ότι , η Ελλάδα δε μπορεί να προχωρήσει χωρίς συμμαχίες στον τομέα της πάταξης της φοροδιαφυγής. Και πρώτα από όλα ήθελε ως συμμάχους τους (έως πρότινος) …κακούς Γερμανούς.

    Το 2015  ταξίδεψε λοιπόν στην Γερμανία στο κρατίδιο της Βεστφαλίας-Ρηνανίας. Συναντήθηκε μυστικά με τον υπουργό οικονομικών του κρατιδίου και μετά από συζητήσεις  οι δυο πλευρές αποφάσισαν να υπογραφεί συμφωνία για παροχή τεχνογνωσίας από την πλευρά των Γερμανών.

    Μάλιστα πριν ακόμα υπογραφεί συμφωνία  ο υπουργός οικονομικών του κρατίδιου Borjans έδωσε τον Νοέμβριο στην Αθήνα την περίφημη λίστα της UBS με τα 10.500 ονόματα Ελλήνων που έχουν καταθέσεις σε ελβετική τράπεζα.

    Ο Βασιλειάδης ήταν από τα πρώτα στελέχη της κυβέρνησης που από το 2015 ενώ όλοι οι Έλληνες έβριζαν τους Γερμανούς (Μερκελ, Σοιμπλε) έλεγε ότι , η Ελλάδα πρέπει να μάθει από τους Γερμανούς εφοριακούς όλα τα μυστικά για το κυνήγι του μαύρου χρήματος.  Μάλιστα δεν δίσταζε να επισημαίνει σε όλους τους τόνους πει ότι οι δυο πλευρές πρέπει να συνεργαστούν άμεσα για το κοινό καλό. Επί της ουσίας ήταν ο αρχιτέκτονας της μεγάλης αυτής συμφωνίας.

    Ο  Βασιλειάδης βέβαια δεν είναι αρχιτέκτονας άλλα καλός δικηγόρος. Είναι δε και φανατικός Ολυμπιακός. Και ως γνήσιος Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

    Τώρα βέβαια ως νέος υπουργός Αθλητισμού έχει να κάνει πολλά. Αλλά είναι βέβαιο ότι θα τα καταφέρει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παύλος Πολάκης: Έχει πολλά ακόμα να κάνει στο υπουργείο του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί μπαίνει στο στόχαστρο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ο Π. Πολάκης;

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Για ποτάκι αυτό το Σαββατοκύριακο: Πέντε ατμοσφαιρικά bar στο κέντρο της πόλης



    ΣΧΟΛΙΑ