• Πολιτική

    Κούγιας: Ποιους δικηγόρους και πολιτικούς κατονόμασε στη συνέντευξη Τύπου του

    Αλέξης Κούγιας

    Αλέξης Κούγιας


    Τελικά ο Αλεξης Κούγιας, συνήγορος του προφυλακισμένου δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, δεν κατονόμασε, όπως προανήγγειλε χθες με Δελτίο Τύπου, «πολιτικούς και δικηγόρους που πίεσαν τον κ.Αντωνόπουλο είτε με χρηματικά ανταλλάγματα είτε με απειλές για τη ζωή του, αντί να οδηγήσει την υπόθεση της Energa ενώπιον της ποινικής Δικαιοσύνης, να την οδηγήσει στις νομικές καλένδες μιας διαιτησίας».

    Σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε σε γνωστούς δικηγόρους τους οποίους κατηγορεί ότι κατασκεύασαν ένα «βρώμικο παρασκήνιο», προκειμένου κάποιοι εξ αυτών «να πλουτίσουν» σε βάρος του κ.Αντωνόπουλου και να παρουσιαστεί «αντί για θύμα ως θύτης».

    Ο προφυλακισμένος δικηγόρος για συμμετοχή στην αποκαλούμενη μαφία των φυλακών κατέθεσε σήμερα υπόμνημα στον Εφέτη Ειδικό ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση του, με κοινοποίηση προς την ηγεσία του Υπ. Δικαιοσύνης, τον πρόεδρο και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών και τον πρόεδρο του ΔΣΑ.

    Με το υπόμνημα του ζητεί να καλέσει ο ανακριτής για κατάθεση μεταξύ άλλων:

    Αστυνομικό υποδιευθυντή που υπηρετεί στην Ασφάλεια Αττικής «διότι θα επιβεβαιώσει ότι οι επικοινωνίες μου με τον Κλωντιάν Λεκοτσάι τελούσαν σε γνώση του και υπό την καθοδήγησή του και απέβλεπαν στη συλλογή πληροφοριών για την υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος μου».

    -Τον δικηγόρο Θέμη Σοφό «προκειμένου να εξηγήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες επισκέφτηκα τον Αριστείδη Φλώρο στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού τον Ιούλιο του 2017».

    -Τον δικηγόρο Αλέξανδρο Λυκουρέζο, «προκειμένου να ξεκαθαρίσει ότι ουδέποτε ζήτησε για λογαριασμό μου από τον δολοφονημένο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο (δικηγόρο της οικογένειας Φλώρου) οποιοδήποτε χρηματικό ποσό».

    -Για τον ίδιο λόγο και τον δικηγόρο Ηλία Αναγνωστόπουλο.

    -Τον δικηγόρο και πρώην γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου επί κυβερνήσεως Σαμάρα, Τάκη Μπαλτάκο «προκειμένου να καταθέσει για τη συνάντηση που είχαμε σε καφετέρια με τον Αρ. Φλώρο στις αρχές Σεπτεμβρίου 2014, να εξηγήσει πώς και γιατί έγινε αυτή η συνάντηση και να περιγράψει τη συναισθηματική κατάσταση και τις εκφράσεις του Φλώρου κατά την αποχώρησή του, όταν του δήλωσα ότι δεν αποδέχομαι τη διαιτητική επίλυση της διαφοράς μεταξύ ΛΑΓΗΕ Α.Ε και ΕΝΕΡΓΚΑ Α.Ε.»

    – Τον πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής Χρήστο Μαρκογιαννάκη, προκειμένου «να καταθέσει για τις επαφές και τις συναντήσεις που είχε μαζί μου στο δικηγορικό μου γραφείο και στα γραφεία της ΛΑΓΗΕ Α.Ε., με σκοπό να με πείσε να αποδεχθώ τη διαιτητική επίλυση των απαιτήσεων της ΛΑΓΗΕ Α.Ε. Κατά της ΕΝΕΡΓΚΑ Α.Ε.»

    Κατά τον κ. Κούγια η εμπλοκή του γνωστού δικηγόρου αποτελεί μία από τις «μεγαλύτερες δικαστικές πλάνες» και πρόκειται την «τραγική ιστορία ενός έντιμου δικηγόρου, που αντιστάθηκε στις πιέσεις ακόμη και πολιτικών προσώπων που δέχτηκε για την υπόθεση της ΕΝΕΡΓΚΑ».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι απαντά ο Αλέξης Κούγιας στην αγωγή Φλώρου 

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Μαφία των φυλακών»: Καταθέτει υπόμνημα ο Κούγιας και προειδοποιεί με αποκαλύψεις ονομάτων



    ΣΧΟΛΙΑ