ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οδηγίες και διευκρινίσεις για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις που ξεκινούν σήμερα Τετάρτη 1 Νοεμβρίου και θα λήξουν την Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017, δίνει η ΕΣΕΕ με επιστολή προς τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας. Σημειώνεται ότι η νομοθεσία επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή 5 Νοεμβρίου, από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ. Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) ανακοίνωσε ήδη ότι τα μέλη του θα εξαντλήσουν το επιτρεπόμενο ωράριο.
Η ΕΣΕΕ τονίζει, συγκεκριμένα, τα εξής:
-Σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο του ν. 4177/2013, ως ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι ορίζονται καταρχήν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, ωστόσο μπορούν να μεταβάλλονται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου και δημοσιεύεται έως την 1η Δεκεμβρίου του έτους που προηγείται της εφαρμογής των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων.
-Σε ορισμένες περιφερειακές ενότητες, η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη έχει εκδοθεί και οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν πραγματοποιούνται τον Νοέμβριο (ενδεικτικά αναφέρονται η Αιτωλοακαρνανία από 18 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου, ο Έβρος, η Ξάνθη, η Ροδόπη, η Δωδεκάνησος και μέρος του νομού Ηρακλείου από 1 – 15 Σεπτεμβρίου ή η Θεσσαλονίκη που πραγματοποιεί μεν τον Νοέμβριο αλλά για μικρότερο του 15νθημέρου χρονικό διάστημα, από 1 – 10 Νοεμβρίου).
-Στις λοιπές περιφερειακές ενότητες για τις οποίες η απόφαση δεν έχει εκδοθεί, μεταξύ των οποίων η Αττική και η Αχαΐα, ισχύει το πρώτο 15νθήμερο του Νοεμβρίου, ενώ επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου από τις 11.00 έως 20.00.
-Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
-Σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου τζίρου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Τέλος Ακινησίας» 30 ευρώ σε περίπτωση άρσης ακινησίας ΙΧ!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δολοφονία στα Πατήσια: Στην Ομόνοια το τελευταίο στίγμα του κινητού της Δώρας
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αποκάλυψη: Αυτά είναι τα κόλπα 20.000 στρατηγικών κακοπληρωτών των τραπεζών. «Είναι θηρία» λένε
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πολυτελή boutique ξενοδοχεία: Πάνω η Μύκονος, κάτω η Σαντορίνη
- Xclusiv: Η Βενεζουέλα ώθησε σε αύξηση κατά 246% των ναύλων των τάνκερ VLCC
- Η στρατηγική συμμαχία των ισχυρών Βαρδινογιάννη και Εξάρχου, οι super ΜΟΗ, Coca Cola, Real Cons, γιατί Τσαντάνης και Παππάς βλέπουν Euronext, η αντεπίθεση του Μεγάλου, γιατί το Hollywood επιλέγει την Grecotel και ο ΚΜ, ο Γκρίνμπεργκ και ο Σαμαράς
- Σάμι Φάις: Τι σχεδιάζει μετά το ισχυρό τρίμηνο – Τα luxury brands και το ξενοδοχείο στην Κρήτη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.