• Top Stories

    Τσοχατζόπουλος σε Σρόιτερ: «Σήμερα θα ψήφιζα ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει κάτι άλλο» (video)

    • NewsRoom
    Τσοχατζόπουλος


    Αποκαλυπτικός εμφανίστηκε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος, στην πρώτη του δημόσια συνέντευξη έπειτα από καιρό. Συγκεκριμένα, το βράδυ της Πέμπτης, μίλησε στον Alpha και στην εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ, “Αυτοψία”:

    «Πλήρωσα το γεγονός ότι αγόρασα όπλα από τους Ρώσους, και αυτό οι Αμερικανοί δεν μου το συγχωρούν. Πλήρωσα τις αντιπαραθέσεις μεταξύ διεθνών συμφερόντων στο χώρο της ενέργειας και των εξοπλισμών».

    Στην συνέχεια, μίλησε για συνεργασία ξένων χωρών με ΕΥΠ και άλλα πρόσωπα, τονίζοντας πως εκείνος απείχε:

    «Ούτε το δάχτυλο στο μέλι έβαλα, ούτε δωροδοκήθηκα. Συγκρούστηκαν για δικά τους συμφέροντα στον χώρο της ενέργειας και των εξοπλισμών και υπονόμευσαν πολιτικούς στη χώρα μας».

    Ακόμη, αναφέρθηκε στην πολιτική δίωξη που του έκανε ο Κώστας Σημίτης με ευθύνη του Γιώργου Παπανδρέου, μία «υπονόμευση» και έναν «βρώμικο πόλεμο» σε βάρος του με σκοπό την εξόντωσή του.

    Δεν σταμάτησε εκεί, όμως, τις αναφορές του για τον πρών πρωθυπουργό, αφού είπε ακόμη ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης άλλαξε την απόφαση του ΚΥΣΕΑ και η χώρα αγόρασε τα F16 ενώ από τις επιτροπές και τον ίδιο είχαν προταθεί τα F15. Επανέλαβε το χαρακτηρισμό «Νονός» για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, γιατί, όπως είπε, «παρενέβαινε στην εξέλιξη διαφόρων θεμάτων». Επίσης μίλησε για προσπάθεια δωροδοκίας του, μέσω του Γιώργου Παπανδρέου, από τη Λιβύη, την οποία αντέκρουσε.

    «Ήταν και ο Βενιζέλος μέσα στη συνωμοσία μαζί με τον Σαμαρά τότε εναντίον μου με τα υποβρύχια. Δεν υπήρξε δωροδοκία, δεν υπήρχε καταγγελία, δεν υπήρχε διακίνηση χρήματος, δεν βρήκαν καμία πληρωμή σε μένα, τίποτα».

    Εν τέλει, αντιμετώπισε καλές συνθήκες στις φυλακές; «Οι συνθήκες στις φυλακές μας, στον Κορυδαλλό που βρέθηκα, είναι απαράδεκτες. Χρήζουν συνολικής αναμόρφωσης. Η αντίληψη για το τί είναι φυλακή δείχνει ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι αναχρονιστική και προβληματική. Οι φτωχοί μαζικά δέχονται ποινές. Είναι τρομακτικά τα πράγματα που άκουσα όσον αφορά στις ποινές που έπεφταν σαν στραγάλια». Ξεκαθάρισε, δε, πως – σε αντίθεση με όσα λέγονταν – ο ίδιος δεν είχε ειδική μεταχείριση και ειδικές συνθήκες.

    Ο κ. Σρόιτερ, τον ρώτησε και αν θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ σήμερα: «Ναι, τί να ψήφιζα; Δεν υπάρχει τίποτε άλλο».

    Έπειτα, έδωσε απαντήσεις σχετικά με:

    Την πολυτελή ζωή του: «Δεν ισχύει τίποτα, ζω απλή ζωή, χωρίς πολλές δαπάνες. Ούτε μέσα έχω, ούτε σπίτια, ούτε τίποτα. Εντάξει, έμενα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, αλλά ήταν νόμιμη. διαφανής, έγκυρη αγορά. Πέντε φορείς είχαν ελέγξει την αγορά. Είχα πάρει δάνειο 800.000 ευρώ από την τράπεζα».

    Τον γάμο με την Σάσα Σταμάτη: «Υπήρξε πολύς μύθος γύρω από όλα αυτά. Ένα δείπνο ήταν, με 10 άτομα στο ξενοδοχείο. Τη γυναίκα μου τη φυλάκισαν επειδή είναι η σύζυγός μου. Είναι παντελώς αθώα και πέρασε τρία ολόκληρα χρόνια στο ψυχιατρείο. Είχε δυσμενή μεταχείριση επειδή ήταν η γυναίκα μου».

    Στο τέλος, τόνισε πως αναμένει αθώωση και δικαίωση από το Εφετείο, καθώς το πρώτο δικαστήριο θεωρεί πως ήταν στημένο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τσοχατζόπουλος: «Παπανδρέου – Σημίτης μας πούλησαν σε δανειστές – Έχω στοιχεία»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άκης Τσοχατζόπουλος: Την ενοχή του για μίζες στα εξοπλιστικά πρότειναν οι εισαγγελείς

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εξιτήριο από το Ιπποκράτειο για τον Άκη Τσοχαντζόπουλο



    ΣΧΟΛΙΑ