• Top Stories

    Τι είπε ο πατέρας του βομβιστή του Μάντσεστερ

    Μάντσεστερ

    Ο 22χρονος Salman Abedi


    «Συγκλονισμένος» δήλωσε ο πατέρας του τζιχαντιστή που το βράδυ της Δευτέρας σκόρπισε τον θάνατο στο Μάντσεστερ, πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί, λίγη ώρα μετά τη λήξη της συναυλίας της Αριάνα Γκράντε.

    «Πέντε ημέρες πριν από την επίθεση είχα μιλήσει με τον γιο μου. Φαινόταν απολύτως φυσιολογικός» είπε μεταξύ άλλων ο Ramadan Abedi, πατέρας του δράστη, Salman Abedi.

    «Δεν πιστεύουμε και δεν επιθυμούμε να δολοφονούνται αθώοι άνθρωποι. Εμείς δεν είμαστε αυτό» πρόσθεσε, μιλώντας από την Τρίπολη.

    Όπως είπε ο 22χρονος γιος του ήταν «φυσιολογικός» και ετοιμαζόταν να επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία.

    Eπιπλέον διατείνεται πως σε παλαιότερες συζητήσεις που έκανε με τον Salman  για επιθέσεις εξτρεμιστών «στην Ευρώπη, δήλωνε πάντα αντίθετος, λέγοντας πως δεν υπάρχει καμία θρησκευτική δικαιολογία γι’ αυτούς» και δήλωσε: «δεν καταλαβαίνω π;vς συμμετείχε σε μία επίθεση η οποία προκάλεσε τον θάνατο παιδιών».

    Η βρετανική αστυνομία, σε συνεργασία με τον στρατό διεξάγουν έρευνες από τη Δευτέρα, οι οποίες μέχρι στιγμής έχουν οδηγήσει στη σύλληψη τεσσάρων υπόπτων ως συνεργών του δράστη.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι προ ημερών, ο νεότερος αδερφός του βομβιστή, συνελήφθη στην Τρίπολη ως ύποπτος για διασυνδέσεις με το ISIS.

    Στο μεταξύ στη Βρετανία οι διαδηλώσεις στη μνήμη των θυμάτων θα κορυφωθούν τις επόμενες ημέρες. Η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, αλλά και είναι εντελώς διχασμένη μετά το πρόσφατο δημοψήφισμα με το Brexit.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συγκλονιστική δήλωση Έλληνα γιατρού στο Μάντσεστερ: «Πολύ επώδυνο για μας όταν θα μάθει η μάνα για την Σάφι»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ : H Αριάνα Γκράντε θα καλύψει τα έξοδα της κηδείας των 22 θυμάτων του Μάντσεστερ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τρεις συλλήψεις πριν λίγο για την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ



    ΣΧΟΛΙΑ