• Top Stories

    Στο Παρίσι ο Μητσοτάκης με το βλέμμα στο …αύριο

    • NewsRoom
    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Στο Παρίσι βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης όπου θα συναντηθεί σήμερα με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λε Μέρ. Στην Πειραιώς το συγκεκριμένο ταξίδι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης εντάσσεται στο πλαίσιο των ταξιδιών που θα πραγματοποιήσει ο κ. Μητσοτάκης μέχρι το τέλος του μήνα σε Στρασβούργο και Βρυξέλλες με στόχο την ενίσχυση της εικόνας της κεντροδεξιάς παράταξης.

    Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Λε Μέρ έχει ιδιαίτερη αξίας μιας και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών μοιάζει το φαβορί για να αντικαταστήσει τον Ολλανδό Γερούν Ντάισεμπλουμ στη θέση του επικεφαλής του Eurogroup.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να παρουσιάσει στη συνάντηση την πρόταση του κόμματός του για το νέο μείγμα οικονομικής πολιτικής που χρειάζεται η χώρα που προβλέπει μείωση του στόχου για πρωτογενή πλεονάσματα ώστε να δοθεί δημοσιονομικός χώρος ενώ θα αναφερθεί και στην ανάγκη μείωσης των φορολογικών συντελεστών. Άλλωστε την πρόταση αυτή είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει και στο γεύμα που πραγματοποίησε με επιτρόπους της Κομισιόν πριν λίγες μέρες στις Βρυξέλλες.

    Ακόμη, σήμερα από το οικονομικό επιτελείο της Πειραιώς, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να παρουσιαστεί η πρόταση της για το λεγόμενο υπερπλεόνασμα που αφορά μείωση δόσεων του ΕΝΦΙΑ, επίδομα σε μακροχρόνια ανέργους και πληρωμή ληξιπρόθεσμων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θόδωρος Ρουσόπουλος: Κατεβαίνει στην Β΄Αθηνών. Όλο το παρασκήνιο 
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πηγές Σκλαβενίτη: «Εθνικό στοίχημα η επιτυχία της Μαρινόπουλος»
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μίλτος Καμπουρίδης: Γιατί η Τζια είναι η ύστατη ευκαιρία για το golden boy του real estate



    ΣΧΟΛΙΑ