• Top Stories

    Στοιχεία-φωτιά για τον ιδιοκτήτη του «Αγία Ζώνη 2» – Χρωστά 2 εκατ. ευρώ στο δημόσιο

    • NewsRoom

    Saronikos AGIA ZONI II


    Νέα στοιχεία-φωτιά αποκαλύπτονται για τον ιδιοκτήτη του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ». Ο πλοιοκτήτης, σύμφωνα με τον Alpha, είναι μεγαλοοφειλέτης του Δημοσίου. Ειδικότερα, φέρεται να χρωστά 2 εκατ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο.

    Πλέον, προκύπτει ευλόγως το ερώτημα πώς τα πλοία του έπλεαν κανονικά, ενώ ο ίδιος είχε εκκρεμότητες με την εφορία και ένα τόσο μεγάλο ποσό σε ληξιπρόθεσμες οφειλές.

    Πιο συγκεκριμένα, ο πλοιοκτήτης έχει 12 εταιρίες στην ιδιοκτησία του από όπου και προκύπτουν οι εκκρεμότητές του στην εφορία.

    Το πλοίο βυθίστηκε τα ξημερώματα της 10ης Σεπτεμβρίου 2017, Ανατολικά της Σαλαμίνας, με αποτέλεσμα να προκληθεί η τεράστια ρύπανση στη θάλασσα του Σαρωνικού.

    Δείτε το βίντεο με το σχετικό ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Alpha

    Στο μεταξύ μετά από τρεις μέρες παύσης ξεκίνησε η απάντληση από το «Αγία Ζώνη» την οποία ανέλαβε το πλοίο «Σύρος».

    Βάσει της επίσημης ενημέρωσης του λιμενικού, περίπου μέχρι τις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου είχαν απαντληθεί περίπου 50 κυβικά πετρελαιοειδών, γεγονός που σημαίνει πως η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά.

    Τα μέσα που επιχειρούν είναι έξι αντιρρυπαντικά σκάφη του Λ.Σ, δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ- ΕΛ.ΑΚΤ., έξι ιδιωτικά αντιρρυπαντικά, συμπεριλαμβανομένου και του σκάφους «ΑΚΤΕΑ» της EMSA και λοιπά σκάφη της αναδόχου εταιρείας τα οποία εκτελούν εργασίες ανάπτυξης, ευθέτησης πλωτών φραγμάτων και περισυλλογής, ενώ εργάζονται εξειδικευμένα συνεργεία της αναδόχου εταιρείας με συνολικά 289 άτομα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Ν. Φίλης παραδέχεται: «Ύβρις να πουν ότι όλα έγιναν σωστά» στο θέμα της πετρελαιοκηλίδας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Κατάρ απαντά στα περί «fake news» του Κατρούγκαλου για την απόσυρση των επενδύσεων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παραιτήσεις υπουργών ζητούν 6 στους 10 Έλληνες για την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό



    ΣΧΟΛΙΑ