• Top Stories

    Σαρώνει την Ελλάδα ο «Δαίδαλος» – Ποιες περιοχές θα πλήξει σήμερα

    • NewsRoom


    Σαρώνει όλη την Ελλάδα στο πέρασμά του ο «Δαίδαλος», με ισχυρές βροχές, καταιγίδες ακόμα και χιόνια.  Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει τη χώρα, ξεκινώντας τις προηγούμενες ώρες από τα δυτικά.

    Πλημμύρες στην Πάτρα 

    Η βροχόπτωση στην Πάτρα ήταν αρκετά δυνατή, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αρκετά υπόγεια. Η πυροσβεστική δέχθηκε αρκετές κλήσεις για απάντληση υδάτων αλλά και για κοπή δέντρων που είχαν ξεριζωθεί.

    @thebest.gr

    @thebest.gr

    Οπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης η ένταση της βροχής ήταν τέτοια που η ορατότητα περιοριζόταν στο ένα μέτρο, ενώ πλημμύρισαν βενζινάδικα στην εθνική οδό και λίμνιασε το νερό στο νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας με κίνδυνο να πλημμυρίσει το υπόγειό του.

    Το Ρίο, πάλι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης θύμιζε… Βενετία!

    @thebest.gr

    @thebest.gr

    Υδροστρόβιλος στην Κεφαλονιά

    Ανάλογο με της Πάτρας και το σκηνικό του καιρού στην Κεφαλονιά. Η βροχή ήταν δυνατή απο νωρίς το πρωί με αποτέλεσμα αρκετές περιοχές του νησιού να μείνουν χωρίς ρεύμα, ενώ το βαρομετρικό χαμηλό είχε σαν συνέπεια τη δημιουργία και ενός υδροστρόβιλου ορατή από το χωριό Σαρλάτα.

    Η κακοκαιρία «χτύπησε» στην Πρέβεζα: Έριξε χαλάζι στην Πάργα

     Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, και συγκεκριμένα το pamepreveza.gr,  στην Πρέβεζα έβρεχε από νωρίς το πρωί της Δευτέρας καταρρακτωδώς, ενώ στην Πάργα έριξε μέχρι και χαλάζι.

    Προβλήματα λόγω βροχής στη Θεσσαλονίκη 

    Εντονα ήταν τα φαινόμενα και στη Θεσσαλονίκη, με προβλήματα στους δρόμους.

    Επεσαν τα πρώτα χιόνια!

    Στα χιονοδρομικά κέντρα της βόρειας Ελλάδας έπεσαν μάλιστα τα πρώτα χιόνια, δημιουργώντας ένα υπέροχο τοπίο.

    Στο χιονοδρομικό στο Βίτσι Καστοριάς, σε υψόμετρο 1.850 μέτρα, τα πάντα ντύθηκαν στα λευκά, ενώ και στο χιονοδρομικό της Βασιλίτσας στα Γρεβενά, στα 2.249 μέτρα, σημειώθηκε ισχυρή χιονόπτωση.

    @Forecast Weather Greece

    @Forecast Weather Greece

    Ποιες περιοχές θα επηρεάσουν σήμερα τα φαινόμενα 

    Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο: «Κατά τη διάρκεια της Τρίτης, οι βροχές θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος της χώρας, σχεδόν το μεγαλύτερο αν εξαιρέσουμε τις περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της ανατολικής Πελοποννήσου όπου εκεί τα φαινόμενα θα είναι πολύ εξασθενημένα, τοπικού χαρακτήρα και μικρής χρονικής διάρκειας. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι κάτοικοι των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αλλά και των Δωδεκανήσων διότι εκεί οι καταιγίδες θα είναι ιδιαίτερα ισχυρές».

    Σύμφωνα με την ΕΜΥ,  σήμερα Τρίτη τα φαινόμενα επηρεάζουν τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν στην αρχή της ημέρας την Κρήτη και την ανατολική Μακεδονία, τα υπόλοιπα νησιά του βορείου Αιγαίου και πιθανόν κατά τις νυχτερινές ώρες οι Σποράδες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Χαλάει κι άλλο ο καιρός – Πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο «Δαίδαλος» είναι εδώ – Ποιες περιοχές θα πλήξει περισσότερο σήμερα
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σαρώνει την Ελλάδα ο «Δαίδαλος»: Υδροστρόβιλος στην Κεφαλονιά, χαλάζι στην Πάργα



    ΣΧΟΛΙΑ