• Top Stories

    Και οι 4 μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί στο ΣτΕ για τις άδειες

    Τράπερ


    Μετά τους τηλεοπτικούς σταθμούς Σταρ και Σκάι, και ο Αλφα με τον Αντέννα προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων που δρομολογούν τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών.
     
    Οι τηλεοπτικοί σταθμοί (μαζί και η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας που επίσης έχει προσφύγει) στρέφονται κατά του αριθμού των αδειών που έχει προσδιοριστεί στις 7  αλλά και  της τιμής εκκίνησης που καθορίστηκε για την κάθε άδεια στα 35 εκατ. ευρώ.
          
     Με τις προσφυγές τους ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές, αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και την  Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία δύο αποφάσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής:
     
    1) η υπ΄ αρθμ. 1830/7.7.2017 για τον καθορισμό του αριθμού των δημοπρατούμενων  αδειών παρόχων επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευροεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος και
     
     2) η υπ΄ αριθμ. 2178/28.7.2017 για τον καθορισμό της τιμής εκκίνησης για κάθε μια από τις 7 δημοπρατούμενες άδειες.
     
    Σύμφωνα με τους τηλεοπτικούς σταθμούς, οι υπουργικές αποφάσεις  είναι αντίθετες στις αρχές του ανταγωνισμού και της ανοικτής εσωτερικής  αγοράς, γιατί περιορίζεται υπέρμετρα ο ανταγωνισμός και η εσωτερική αγορά. Για τη διαδικασία αδειοδότησης υποστηρίζουν ότι έπρεπε να εκδοθεί  Προεδρικό Διάταγμα και όχι υπουργικές αποφάσεις.
     
    Για την τιμή εκκίνησης υποστηρίζουν ότι είναι υπερβολικά υψηλή και δεν ανταποκρίνεται στα σύγχρονα οικονομικά μεγέθη της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΛ.ΑΣ: Αυτά είναι τα στοιχεία του δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τζέφρι Πάιατ: H άδεια στον Κουφοντίνα προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: The Coffee Project: Οι Έλληνες που θέλουν να μυήσουν τους Ελβετούς στα μυστικά του καφέ



    ΣΧΟΛΙΑ