• Top Stories

    Ο «Δαίδαλος» είναι εδώ – Ποιες περιοχές θα πλήξει περισσότερο αύριο

    • NewsRoom


    Το κύμα κακοκαιρίας που έφτασε από σήμερα στην Ελλάδα, άφησε με το «καλημέρα» το στίγμα του.  Ο «Δαίδαλος» όπως έχει ονομαστεί, έχει ήδη προκαλέσει υδροστρόβιλο,μπουρίνι και χαλάζι, ενώ αναμένονται καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι.

    Τα πρώτα μέρη που χτύπησε είναι  Κεφαλονιά, Πρέβεζα και Πάτρα, αφού η απότομη αλλαγή στο σκηνικό του καιρού ξεκίνησε από τα δυτικά και αργότερα θα πλήξει τα βόρεια, ενώ αργά το βράδυ ισχυρά φαινόμενα περιμένουμε στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Η Αττική θα είναι από τις λίγες περιοχές που δεν θα αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα από την επερχόμενη κακοκαιρία.

    Στην Πάτρα εκδηλώθηκε έντονη βροχή με πολύ δυνατούς ανέμους. Έπεσαν δέντρα και κλαδιά σε Μονοδένρι, Θεμιστοκλέους και Σωσιπάτρου, με την Πυροσβεστική, να τρέχει και να μην προλαβαίνει,καθώς κλήθηκε για τρεις αντλήσεις στον Νέο Δρόμο. Την ίδια στιγμή πλημμύρισαν δρόμοι στο Ρίο και ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση γύρω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό στο Ρίο, προς τον Καστελόκαμπο, πάνω και κάτω από τις γραμμές.

    Tην ίδια ώρα, προβλήματα παρατηρήθηκαν και στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας, όπου τα νερά της βροχής σχημάτισαν μια μικρή λίμνη στην πίσω πλευρά το , στο πάρκινγκ, με κίνδυνο να πλημμυρίσει το υπόγειο κι έτσι αμέσως, σήμανε συναγερμός στο προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος.

    Αύριο, Τρίτη, η κακοκαιρία θα πλήξει κυρίως τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου

    Κατά τη διάρκεια της Τρίτης, οι βροχές θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος της χώρας, σχεδόν το μεγαλύτερο αν εξαιρέσουμε τις περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της ανατολικής Πελοποννήσου, όπου εκεί τα φαινόμενα θα είναι πολύ εξασθενημένα, τοπικού χαρακτήρα και μικρής χρονικής διάρκειας. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι κάτοικοι των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αλλά και των Δωδεκανήσων διότι εκεί οι καταιγίδες θα είναι ιδιαίτερα ισχυρές.

    Κατά τη διάρκεια της επερχόμενης κακοκαιρίας, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή και τοπικές καταιγίδες σε περιοχές της Αττικής, αλλά όπως όλα δείχνουν, θα είναι μειωμένης έντασης και διάρκειας . Άρα λοιπόν, ναι μεν θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα βροχές, αλλά χωρίς να δημιουργήσουν το παραμικρό πρόβλημα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σαρώνει την Ελλάδα ο «Δαίδαλος»: Υδροστρόβιλος στην Κεφαλονιά, χαλάζι στην Πάργα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εργατικό δυστύχημα στην Κρήτη – νεκρός εργάτης από ηλεκτροπληξία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Διαψεύδει το «Αγία Σοφία» την ύπαρξη κρούσματος χολέρας σε νεογνό



    ΣΧΟΛΙΑ