• Top Stories

    Η Μπριζίτ Μακρόν δεν έμεινε άπραγη τον Σεπτέμβριο

    • NewsRoom
    Μπριζίτ


    Το Μέγαρο των Ηλυσίων, σύμφωνα με τη χάρτα διαφάνειας που διευκρινίζει το ρόλο της συζύγου του προέδρου της Γαλλίας, έδωσε στη δημοσιότητα χθες και εκ των υστέρων το πρόγραμμα της Μπριζίτ Μακρόν για τον μήνα Σεπτέμβριο.

    Είναι η τρίτη δημοσιοποίηση του προγράμματος της πρώτης κυρίας, μετά αυτήν για τη “δράση και τις μετακινήσεις της από τις 14 Μαΐου 2017”, στα τέλη Αυγούστου και αυτήν του Αυγούστου, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

    Δύο ταξίδια στο εξωτερικό: Στην Ελλάδα στις 8 Σεπτεμβρίου, με επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα που σφραγίστηκε από την ομιλία του Εμανουέλ Μακρόν στην Πνύκα και τη θερμή υποδοχή που είχε το ζεύγος από τους πολίτες στο κέντρο της πρωτεύουσας.

    Στις ΗΠΑ από 19 έως 21 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όπου η Μπριζίτ Μακρόν επισκέφτηκε το Μνημείο και το Μουσείο της 11ης Σεπτεμβρίου, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (MoMA) και τη Βιβλιοθήκη Albertine.

    Στη Νέα Υόρκη, συνοδευόμενη από τον υπουργό Εθνικής Παιδείας Ζαν-Μισέλ Μπλανκέ, η Μπριζίτ επισκέφτηκε επίσης το δίγλωσσο σχολείο PS 84 Lillian Weber School. Η πρώτη κυρία συναντήθηκε επίσης, στο πλευρό του συζύγου της, με τη Μαλάλα Γιουσαφζάι, ίνδαλμα της προστασίας του δικαιώματος των γυναικών στην εκπαίδευση και νομπελίστρια Ειρήνης το 2014. Επίσης το ζεύγος Μακρόν συναντήθηκε με τον Μπιλ και τη Μελίντα Γκέιτς. Η σύζυγος του γάλλου προέδρου συναντήθηκε επίσης με την Μελάνια Τραμπ κατά τη διάρκεια γεύματος που παρατέθηκε προς τιμήν των συζύγων των επικεφαλής των αντιπροσωπειών, ενώ γευμάτισε και με προσωπικότητες της Νέας Υόρκης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μπριζίτ Μακρόν: «Έλληνες, σας αγαπώ» (video)
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Κληρώνει» σήμερα για το ιστορικό ξενοδοχείο La Mirage στην Ομόνοια
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Γερμανικά ΜΜΕ: Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, αλλά πολίτες δεν έχουν να φάνε



    ΣΧΟΛΙΑ