• Top Stories

    Μανχάταν: Διασυνδέσεις με το ISIS είχε ο δράστης της επίθεσης

    • NewsRoom


    Με το ISIS συνδέεται ο δράστης της επίθεσης στο Μανχάταν, που σκότωσε οκτώ ανθρώπους ρίχνοντας το μικρό φορτηγό του πάνω σε πεζούς και ποδηλάτες.

    Ο 29χρονος άνδρας, που έχει ταυτοποιηθεί ως Σαϊφούλο Σαΐποφ, «είναι ένας διεστραμμένος δειλός και είχε σχέσεις με το ΙΚ και είχε ριζοσπαστικοποιηθεί» στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

    Σύμφωνα με τον Κουόμο, ο νεαρός άνδρας ήταν «το πρότυπο του μοναχικού λύκου».

    «Άρχισε να ενημερώνεται για το ΙΚ και τον ριζοσπαστικό ισλαμισμό αφού έφθασε στις ΗΠΑ», δήλωσε ο κυβερνήτης προσθέτοντας πως δεν υπάρχει προς το παρόν καμιά ένδειξη ότι δεν έδρασε μόνος ή ότι η ενέργειά του αποτελεί μέρος μιας επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη ή άλλων σχεδίων επίθεσης.

    Ο οδηγός της καμιονέτας, ο οποίος κατάγεται από το Ουζμπεκιστάν και έφθασε το 2010 στις ΗΠΑ όπου διαθέτει τίτλο μόνιμης διαμονής, άφησε ένα χειρόγραφο μήνυμα στο οποιο δηλώνει πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, έγινε γνωστό σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης από πηγές στις υπηρεσίες που συμμετέχουν στην έρευνα.

    Τραυματίσθηκε από αστυνομικό και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της πόλης.

    Σύμφωνα με τον Κουόμο, ο άνδρας είναι γνωστός στις αστυνομικές υπηρεσίες για ήσσονος σημασίας αδικήματα και «η αστυνομία της Πολιτείας της Νέας Υόρκης τον είχε μάλιστα βοηθήσει μια φορά να βγει από μια τάφρο».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νεκρός στα 35 του ο πρώην παίκτης του Άγιαξ, Αμπουμπακάρ Γιακούμπου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χίος: Πρόστιμο στην μοναδική κάτοικο χωριού επειδή τα αδέσποτα είναι χωρίς τσιπάκι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χωρίζει η Σταμάτη τον Άκη



    ΣΧΟΛΙΑ