• Top Stories

    Κατέθεσαν αίτηση αποφυλάκισης η Βίκυ Σταμάτη και η Αρετή Τσοχατζοπούλου

    Βίκυ Σταμάτη Τσοχατζόπουλος

    Βίκυ Σταμάτη


    Αίτηση για την υπό όρους απόλυσή τους κατέθεσαν, η σύζυγος και η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου. Οι δυο γυναίκες οδηγήθηκαν το μεσημέρι, με διαφορετικές μεταγωγές, στις φυλακές του Ελαιώνα για να εκτίσουν την τελεσίδικη ποινή κάθειρξης των 8 ετών που τους επιβλήθηκε για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από μίζες σε συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων.

    Με το που φυλακίστηκαν, οι συνήγοροι της Βίκυς Σταμάτη και της Αρετής Τσοχατζοπούλου κατέθεσαν την αίτηση για την υπό όρους αποφυλάκιση τους. Υποστηρίζουν ότι ήδη και οι δύο έχουν εκτίσει τα 2/5 της ποινής τους και βάσει των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου (για τους καταδικασθέντες σε ποινές κάθειρξης έως 10 έτη) έχουν δικαίωμα να απελευθερωθούν.

    Ο εισαγγελέας θα αποφασίσει με διάταξή του, εάν θα ανοίξει την πόρτα της φυλακής. Οι συνήγοροι της συζύγου και της κόρης του πρώην υπουργού υποστηρίζουν ότι είναι θέμα ημερών η αποφυλάκιση τους.

    Τον ίδιο δρόμο –σίγουρα όμως πιο μακρύ- θα ακολουθήσει και ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Καταθέτει, δια των συνηγόρων του, τις επόμενες κιόλας ημέρες αίτηση για την αναστολή της εκτέλεσης της ποινής του (κάθειρξη 19 ετών) έως ότου κριθεί η επικείμενη αίτηση του στον Άρειο Πάγο να αναιρεθεί η καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

    Αν και ο 78χρονος δεν έχει εκτίσει ούτε μία ημέρα από την ποινή του για τα εξοπλιστικά (η 5ετής φυλάκιση του χρεώθηκε στο σύνολό της για την έκτιση της καταδίκης του για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, καθώς η τελευταία δεν εξαγοράστηκε), οι συνήγοροί του ελπίζουν ότι η πόρτα της φυλακής θα ανοίξει και για τον κ. Τσοχατζόπουλο λόγω της προχωρημένης ηλικίας του, αλλά και των σοβαρών προβλημάτων υγείας του, πιστοποιημένα με μεγάλο ποσοστό αναπηρίας από το ΚΕΠΑ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εισαγγελέας για τις επιθέσεις στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καζίνο Πάρνηθας: Κατατέθηκε η τροπολογία για την μετεγκατάστασή του

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σταμάτη – Τσοχατζόπουλος: Διαζύγιο για έναν πλούσιο και σκανδαλώδη γάμο



    ΣΧΟΛΙΑ