• Top Stories

    Καταδικασμένος για λαθρεμπόριο ο «μεσάζοντας» στην υπόθεση όπλων, Βασίλης Παπαδόπουλος

    • NewsRoom
    Καμμένος

    Πάνος Καμμένος, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας


    Καταδικασμένος τελεσίδικα για λαθρεμπορική τελωνειακή παράβαση είναι από το 2014 ο επιχειρηματίας Βασίλης Παπαδόπουλος που ο υπουργός Πάνος Καμμένος παρουσίασε ως μεσάζοντα της Σαουδικής Αραβίας στην διακρατική στρατιωτική συμφωνία για πώληση στρατιωτικού υλικού.

    Τα ονόματα του Βασίλη Παπαδόπουλου και της Ολυμπιακής Βιομηχανίας ΑΕ, ξύπνησαν μνήμες «από τα παλιά» σε κάποια πολύπειρα στελέχη του ΣΔΟΕ και των τελωνειακών αρχών, που θυμήθηκαν μια απίστευτη υπόθεση λαθρεμπορίας που απασχόλησε για πάνω από μια δεκαετία τις διωκτικές αρχές και τις δικαστικές αίθουσες της χώρας μας.

    Στα μέσα του 2003 ξεκινούσε από το ΣΔΟΕ, σύμφωνα με τα Νέα,  μια διεθνής έρευνα σε Ελλάδα και Σερβία, που επεκτάθηκε στην Ελβετία αλλά έφτασε μέχρι και σε εταιρίες… στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους στην Καραϊβική. Η έρευνα έμελλε, όμως, να καταλήξει προσφάτως – αν και μετά από αρκετά χρόνια- στην Θεσσαλονίκη και στην τελεσίδικη καταδίκη του κυρίου Βασιλείου Παπαδόπουλου από το Διοικητικό Εφετείο το οποίο, αφού εξέτασε σε βάθος και “επί της ουσίας” την υπόθεση, επικύρωσε -και σε δεύτερο βαθμό εκδίκασης- ότι βαρύνεται για το αδίκημα της λαθρεμπορίας. Και για τον λόγο αυτό, του επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους πάνω από 340.000 ευρώ.

    Η απόφαση του Εφετείου

    Σύμφωνα με την υπ αριθμόν 517 /14 απόφαση του Εφετείου απορρίφθηκε η έφεση που είχαν ασκήσει ο κύριος Βασίλειος Παπαδόπουλος και η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΕ, κατά της 2913/2011 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία είχαν επιβληθεί:

    -ποινή για «λαθρεμπορική τελωνειακή παράβαση» στον Βασίλειο Παπαδόπουλο και την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΕ, ύψους 83.967,47 ευρώ, ως υπαίτιων λαθρεμπορίου, για διαφυγόντες δασμούς και φόρους που δεν κατέβαλαν στο ελληνικό δημόσιο.

    -πρόστιμα στον κύριο Βασίλειο Παπαδόπουλο και την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΕ, ύψους 251.902,41 ευρώ (το τριπλάσιο των διαφυγόντων δασμών και φόρων που δεν κατεβλήθησαν στο ελληνικό δημόσιο)

    -και επιπλέον 6.046 ευρώ στον κύριο Βασίλειο Παπαδόπουλο και την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΕ για λοιπές επιβαρύνσεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γεωργιάδης: Ειδικό δικαστήριο για τα όπλα στη Σαουδική Αραβία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άγρια κόντρα Καμμένου-Γεωργιάδη στο twitter

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πανηγυρίζει ο Τσακαλώτος: «Διπλή νίκη» η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και το κοινωνικό μέρισμα



    ΣΧΟΛΙΑ