• Top Stories

    Εισαγγελική παρέμβαση για τις αφίσες του καθηγητή Συρίγου

    Συρίγος

    Άγγελος Συρίγος


    Οι αφίσες με τη φωτογραφία του καθηγητή του Παντείου Άγγελου Συρίγου και πάνω από το πρόσωπο του ο τίτλος «Αυτός είναι ο φασίστας» προκάλεσαν την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του προ’ι’σταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

    Ο Ηλίας Ζαγοραίος παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί εάν με την αφισοκόλληση διάφορες περιοχές της Αθήνας, τελείται το αδίκημα της προτροπής διάπραξης αξιόποινων πράξεων σε βάρος του κ.Συρίγου.

    Ο καθηγητής αναμένεται να κληθεί ως μάρτυρας από τον εισαγγελέα.

    Σήμερα ο Αγγελος Συρίγος βρέθηκε στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.  Στο Μονομελές Πρωτοδικειο Αθηνών επρόκειτο να δικαστεί ο ένας από τους τρεις νεαρούς, κατηγορούμενος για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή έξω από το Παντείο τον περασμένο Φεβρουάριο.

    Τότε του είχε επιτεθεί μια ομάδα νεαρών επειδή νωρίτερα ο κ. Συρίγος είχε επικρίνει νεαρούς που έκαναν αφισοκόλληση στους τοίχους του Πανεπιστημίου.

    Η δίκη αυτή αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου.

    Πριν ανακοινωθεί η νέα δικάσιμος ο καθηγητής ζήτησε από τους δικαστές μία σύντομη δικάσιμο, επιδεικνύοντας τους μία από τις αφίσες με τη φωτογραφία του.

    “Είμαι σε μία συνεχή απειλή”, είπε χαρακτηριστικά. Η δίκη τελικά αναβλήθηκε για τις 19 Δεκεμβρίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η απάντηση του Συρίγου σε αυτούς που τον επικύρηξαν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα Δημοκρατία και Ποτάμι καταδικάζουν τη στοχοποίηση Συρίγου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στην Βραζιλία ο Π. Καμμένος

     



    ΣΧΟΛΙΑ