• Top Stories

    Γαμπρός Α. Σαμαρά στη δίκη Siemens: “πολλοί πολιτικοί είχαν φιλικές σχέσεις με τον Χριστοφοράκο”

    Μιχάλης Χριστοφοράκος

    Μιχάλης Χριστοφοράκος. Τέως επικεφαλής Siemens


    «Η Νέα Δημοκρατία έλεγε ψέματα για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο» σύμφωνα με τον γαμπρό του Αντώνη Σαμαρά και παλιό στέλεχος της Siemens, Βαγγέλη Σέκερη, αλλά για τις «βρωμιές» του γερμανικού κολοσσού ο μάρτυρας δεν είπε ούτε κουβέντα.
     
    Καταθέτοντας στη δίκη για δωροδοκίες της Siemens στη σύμβαση ψηφιακοποίησης του ΟΤΕ, ο Βαγγέλης Σέκερης υποστήριξε:
     
    «Όταν βγήκε η Ν.Δ. και είπε ότι δεν είχε καμία σχέση με τον Χριστοφοράκο, αυτό ήταν ψέμα. Ο Χριστοφοράκος μιλούσε με πολλούς πολιτικούς από όλους τους χώρους και από τη Ν.Δ. και από το ΠΑΣΟΚ. Είχαν κοινωνικές σχέσεις κι αυτό δεν είναι κακό.»
     
    Όταν όμως ήρθε η ώρα να μιλήσει για το περιεχόμενο δύο email  που ο ίδιος απέστειλε σε Σαμαρά και Χριστοφοράκο (είχαν απασχόλησαν και την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής), ο μάρτυρας ήταν «σφήγκα».
     
    Αρχικά ρωτήθηκε από τους δικαστές για το ηλεκτρονικό μήνυμα που έστειλε το  2006  στον κ. Σαμαρά. Του ζητά να μεσολαβήσει στον Μιχάλη Χριστοφοράκο προκειμένου  να μην μετακινηθεί σε άλλο τμήμα της Siemens. Εγραφε τότε ο κ.Σέκερης: «Ξέρει ότι γνωρίζω πολλά για τις βρωμιές τους και ότι έχω κρατήσει το στόμα μου κλειστό. Θα ήθελα να του δώσεις να καταλάβει ότι μιλάμε συχνά και ότι γνωρίζω πολλά».
     
    Στo δεύτερο email του προς τον Μ. Χριστοφοράκο, το στέλεχος της εταιρείας έγραφε, μεταξύ άλλων: «Υπήρξα βασικός χειριστής προμηθειών του ΟΤΕ , καθώς και των προγραμματικών συμφωνιών».
     
    Εισαγγελέας: Τι εννοούσατε γράφοντας στον κ.Χριστοφοράκο για παρασκήνιο;
     
    Μάρτυρας: Το email είναι ένα από τα πολλά που έστελνα και στον ίδιο τον Χριστοφοράκο και του έλεγα για την κατάσταση της εταιρείας.
     
    Εισαγγελέας: Υπονοούσατε, λοιπόν, ότι κάποιος έδινε λεφτά;
     
    Μάρτυρας: Δεν υπονοώ τίποτα. Οι “βρωμιές” αφορούν έναν τρόπο επικοινωνίας  που είχα με το συγκεκριμένο πρόσωπο. Θεωρούσα την περιουσία που είχαν διάφορα στελέχη της εταιρείας υπέρογκη. Δεν ξέρω πώς πλούτιζε ο καθένας εκεί μέσα. Το είχα πει και στον Χριστοφοράκο.
     
    Σε άλλο σημείο της κατάθεσης του ο μάρτυρας  υποστήριξε ότι «η παλιά διοίκηση εμφάνιζε βελτίωση της ποιότητας ζωής της, είχαν αγοράσει σπίτια…. Υπήρχε σημαντική αλλαγή. Είχα ρωτήσει και τον Χριστοφοράκο εάν δικαιολογούντο αυτές οι παροχές.  Εβλεπα οτι ζούσαν πολύ πλούσια. Οι Γερμανοί ήταν από πάνω και γνώριζαν. Προφανώς τους τα έδιναν.
     
    Τα όσα είπε στην κατάθεση του ο κ.Σέκερης μάλλον δεν έπεισαν την έδρα, με αποτέλεσμα η εισαγγελέας να τον προειδοποιήσει ότι κινδυνεύει να κατηγορηθεί για ψευδορκία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απολογία Γ. Διώτη: «Δεν έλεγξα τους μεγαλοκαταθέτες της λίστας Λαγκαρντ, γιατί…»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κοντονής: Ο Μητσοτάκης ανακάλυψε ξαφνικά ότι καθυστερεί η διαδικασία 

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: H θετική ανταπόκριση του κ. Βασίλη Κικίλια στο αίτημα της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ



    ΣΧΟΛΙΑ