• Top Stories

    Οι φοιτητές «έσπασαν» την κατάληψη των αναρχικών στο Πολυτεχνείο

    • NewsRoom
    Πολυτεχνείο


    Άνοιξαν πριν από λίγο οι πύλες του Πολυτεχνείου το οποίο από την Τετάρτη τελούσε υπό κατάληψη από ομάδα αναρχικών. Οι πύλες άνοιξαν μετά από παρέμβαση φοιτητικών συλλόγων, οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να συμμετέχουν ελεύθερα στις επετειακές εκδηλώσεις.

    Η χθεσινή πρωτοφανής κίνηση των αναρχικών ομάδων να καταλάβουν το πολυτεχνείο, την ημέρα που ξεκινούσαν οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου, προκάλεσε αίσθηση, καθώς για πρώτη φορά στη διάρκεια της μεταπολίτευσης οι εκδηλώσεις κινδύνεψαν να ματαιωθούν. Αυτήν την ώρα οι καταληψίες, οι οποίοι έχουν απευθύνει κάλεσμα στο κόσμο να τους ενισχύσει ενόψει των επεισοδίων που σχεδιάζουν για την ημέρα της 17ης Νοεμβρίου, έχουν περιοριστεί σε ένα κτίριο του ΕΜΠ.

    Κατά την πορεία των φοιτητικών συλλόγων έλαβαν μέρος εκατοντάδες φοιτητές εκφράζοντας την εναντίωση τους με τους καταληψίες και ζητώντας να ανοίξουν οι πόρτες του Ιδρύματος για τον εορτασμό της 44ης επετείου της εξέγερσης.

    Πάντως, η αυριανή νύχτα αναμένεται δύσκολη, καθώς στο πολυτεχνείο βρίσκονται μεγάλες δυνάμεις αντιεξουσιαστών, αρκετοί από τους οποίους φέρεται να έχουν έρθει τις προηγούμενες ημέρες από το εξωτερικό προκειμένου να… συνδράμουν στα επεισόδια.

    ΔΙΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: H «Επαναστατική Αυτοάμυνα» ανέλαβε την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μετά την κριτική, ο Αλέξης Τσίπρας σκέφτεται να επισκεφθεί την Μάνδρα Αττικής!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ξεκινάει εισαγγελική ερευνα για τους Έλληνες των Paradise Papers



    ΣΧΟΛΙΑ