• Top Stories

    Φυλάκιση 12 μηνών σε ψυχίατρο για ψευδή πιστοποιητικά σε χρυσαυγίτες

    Νέο Ηράκλειο: Εισαγγελική έρευνα για τα επεισόδια από ακροδεξιούς-Ψάχνουν για εγκληματική οργάνωση


    Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε ο ψυχίατρος Κωνσταντίνος Παρασχάκης για χορήγηση ψευδών βεβαιώσεων σε στελέχη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να καταφέρουν να εκδώσουν άδεια οπλοφορίας.
     
    Φυλάκιση 12 μηνών είναι η ποινή που του επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, δίνοντας αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του.
    Πρωτόδικα ο γιατρός του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 15 μηνών.
     
    Ψευδής βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση είναι το αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκε. Η υπογραφή του βρέθηκε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, σε πολλές βεβαιώσεις χρυσαυγιτών οι οποίοι, στη συνέχεια, κατάφεραν να προμηθευτούν άδεια οπλοφορίας, ενώ φέρεται να υπέγραψε και τα πιστοποιητικά γνωστής χρυσαυγίτισσας, η οποία κατάφερε με αυτά να κερδίσει τουλάχιστον 8 αναβολές σε δίκη για ξυλοδαρμό αλλοδαπού.
     
    Ο ψυχίατρος που στο παρελθόν υπήρξε στέλεχος της Χρυσής Αυγής και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με το συνδυασμό Μιχαλολιάκου το 2010 και υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο Λασίθι το 2012, καταγγέλθηκε από διευθυντή του νοσοκομείου. 
    Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, «ο ψυχίατρος έδωσε στη διάρκεια μίας εφημερίας δύο πιστοποιητικά για έκδοση άδειας οπλοφορίας και μάλιστα σε δύο άτομα των οποίων και μόνον η όψη τραβούσε τουλάχιστον την προσοχή».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σε διαθεσιμότητα η δασκάλα από το Δημοτικό στον Άλιμο – Καταγγελίες από 170 γονείς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συναγερμός στην Κοπεγχάγη από απειλή κατά της τουρκικής Atlasglobal

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΕΦΕΤ: Ανακαλεί μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο



    ΣΧΟΛΙΑ