• Top Stories

    Εξευτελισμός και ειρωνείες στα social media από την «βόλτα» του Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο


    Σφοδρή κριτική δέχεται η Κυβέρνηση αλλά και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων έπειτα από την πρωτοφανής κίνηση της ομάδας Ρουβίκωνας, η οποία ανενόχλητη έφτασε μέχρι την είσοδο του κτιρίου που στεγάζονται τα κεντρικά του Υπ. Εθνικής Άμυνας, έκανε την διαμαρτυρία της και αποχώρησε από το στρατόπεδο «Παπάγου» χωρίς την παραμικρή προσαγωγή.

    Τόσο οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας όσο και οι πολίτες σχολιάζουν αρνητικά την κατάσταση, καθώς σε ένα από τα, θεωρητικώς, ασφαλέστερα σημεία της χώρας, ο Ρουβίκωνας κατάφερε όχι μόνο να εισέλθει χωρίς καμία αντίσταση αλλά και να περιφέρεται ανενόχλητος, κάνοντας μια μικρή επίδειξη της δύναμης που έχει αποκτήσει κάτω από μια περίεργη ασυλία που του παρέχει πολλές φορές η κυβέρνηση.

    Είναι χαρακτηριστικά τα δεκάδες μηνύματα που αναρτήθηκαν στα Social media, στα οποία οι Έλληνες διακωμωδούν την ασφάλεια του Πενταγώνου αλλά και την ίδια την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, κυρίως δε τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος εξοργισμένος, μετά το φιάσκο, ζήτησε να «πέσουν κεφάλια».

    Οι απλοί πολίτες «ξεσπάθωσαν» πραγματικά στα social media, καθώς άλλος προειδοποιούσε τον Πάνο Καμμένο ότι… μετά τον Ρουβίκωνα έρχονται και τα… Minions, άλλος «μάλωνε» τον υπουργό Εθνικής Άμυνας διότι δεν… πλήρωσε ταξί για να φύγουν τα… παιδιά μέσα στη βροχή και άλλος έγραφε ότι… τα παιδιά έπρεπε να είχαν ενημερώσει νωρίτερα τον Πάνο, για να… ξεσκονίσει!

    Την ίδια ώρα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, «ξήλωσε» τη φρουρά της πύλης, σε μια πρώτη αντίδραση η οποία πάντως αναμένεται να έχει και συνέχεια, καθώς ήδη έχει διαταχθεί ΕΔΕ.

    Η βόλτα των 20 μελών του Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο έφερε μια σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης από την αντιπολίτευση.

    «Επιτομή του εξευτελισμού της κυβέρνησης» χαρακτηρίζει, με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, την εισβολή μελών του Ρουβίκωνα. «Η σημερινή νέα εισβολή του Ρουβίκωνα μέσα στο Πεντάγωνο είναι βέβαιο ότι θα διδάσκεται στο μέλλον ως η επιτομή του εξευτελισμού μιας Κυβέρνησης. Το να απευθύνουμε νέα έκκληση για τα αυτονόητα, δεν έχει πλέον κανένα νόημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    «Η καλύτερα φυλασσόμενη στρατιωτική μονάδα στο κέντρο της Αθήνας, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, παραβιάστηκε από περίπου είκοσι άτομα, του Ρουβίκωνα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ. «Αφού εισέβαλαν στον αύλειο χώρο του Υπουργείου, πέταξαν φέιγ-βολάν και αποχώρησαν χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση. Πώς δικαιολογεί αυτό το γεγονός ο κ. ΥΕΘΑ;» ρωτά ο Τομέας Άμυνας του ΠΑΣΟΚ. «Ευθύνονται πάλι τα στελέχη και οι στρατευμένοι πολίτες οι οποίοι παλεύουν με τις επιπτώσεις των παραλήψεων της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην Δυτική Αττική και την Σύμη ή ο επικεφαλής του Υπουργείου που θρηνεί για την τραγωδία των Ελλήνων πολιτών από τον Καναδά; Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρέχει ασυλία σ’ αυτές τις ομάδες»;

    Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας μπαίνει όποιος θέλει, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος και προσθέτει: «Από μεσάζοντες στα ενδότερα έως αντιεξουσιαστές. Ένα μεγάλο μπράβο στον πολιτικό του προϊστάμενο».

    Το Ποτάμι επέλεξε την ειρωνική προσέγγιση, ώστε να αναδείξει το τραγικό – για την ασφάλεια στη χώρα μας- περιστατικό: «Μετά τη Βουλή και τις πρεσβείες, σήμερα μπούκαραν και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Άντε και στο Μαξίμου για καφέ με τον κ. Τσίπρα», αναφέρει το Ποτάμι, σε σχόλιό του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πάρτι στο Twitter με την βόλτα του Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο και τον «οικοδεσπότη» Πάνο Καμμένο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πεντάγωνο: Τη μετάθεση όλων των φρουρών της πύλης διέταξε ο Πάνος Καμμένος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έξαλλος ο Καμμένος με την «βόλτα» του Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο



    ΣΧΟΛΙΑ