• Top Stories

    1000 ευρώ κοινωνικό μέρισμα σε 1 εκατ. πολίτες «τάζει» ο Χρ. Βερναρδάκης για το 2017

    Βερναρδάκης Vernardakis

    Χριστόφορος Βερναρδάκης


    Μπορεί το 2016 οι θεσμοί να έβαλαν εμπόδια στην πλήρη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, ωστόσο η κυβέρνηση θεωρεί πως έχει βρει τον τρόπο να κάμψει για τη φετινή χρονιά τις όποιες αντιρρήσεις στους. Όπως ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, σε συνέντευξή του στο κομματικό ρ/σ του ΣΥΡΙΖΑ, «Στο Κόκκινο», ως τις αρχές Δεκεμβρίου θα έχουν ληφθεί οι αποφάσεις για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος και μάλιστα σε μεγαλύτερο εύρος κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί από την κρίση.

    «Θα δοθούν περίπου 1.000 ευρώ σε 1 εκατομμύριο ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βερναρδάκης, ο οποίος θεωρεί δεδομένο πως οι θεσμοί θα συμφωνήσουν.

    Όσο για την περσινή τους αντίρρηση, ο κ. Βερναρδάκης υποστήριξε πως αυτή οφειλόταν
    στο ότι ζητούσαν να είναι «πιο στοχευμένοι οι πληθυσμοί στους οποίους κατευθύνεται. Επί της ουσίας δεν υπήρχε αντίρρηση, αλλά στο πώς και σε ποιούς».

    Ερωτηθείς για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ το οποίο είναι σε εξέλιξη, ο κ. Βερναρδάκης είπε ότι θα γίνει πλήρης αποτίμηση του μετά την Πέμπτη που ο πρωθυπουργός θα έχει επιστρέψει, και μετά τις συναντήσεις με την ηγεσία των ΗΠΑ και την Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ. «Βρισκόμαστε σε μία διαδικασία που τα πράγματα κυλούν ομαλά και προς θετική κατεύθυνση», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας. «Βασικός στόχος είναι να εξασφαλίσουμε και από το ΔΝΤ ότι η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει εντός του έτους, χωρίς νέα μέτρα και χωρίς νέα προαπαιτούμενα που πιθανώς θα έθετε.»

    «Η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης εντός του 2017 είναι απολύτως εφικτή είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι», πρόσθεσε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι θα ζητήσει ο Τσίπρας από τη Λαγκάρντ-Οι «ζυμώσεις» που θα κρίνουν την αξιολόγηση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προϋπολογισμός 2018: Έτος περικοπών και φόρων με νέες θυσίες για τους πιο αδύναμους



    ΣΧΟΛΙΑ