• Top Stories

    Γνωρίστε τον μυστικό τραπεζίτη πίσω από την τελευταία συμφωνία του Warren Buffett

    Πηγή: Horatio Alger Society


    Η Berkshire Hathaway του Warren Buffett αγόρασε το 38,6% της εταιρείας πτήσεων Pilot Flying J. Είναι μια επιχείρηση που πιθανότατα ποτέ δεν έχετε ακούσει, αλλά διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο.

    Η BDT & Company ενημέρωσε την Pilot Flying J για το χρηματοοικονομικό σκέλος της συμφωνίας. Δεν έχετε ακούσει ποτέ την BDT & Company; Παρά το γεγονός ότι έχουν διατεθεί περισσότερα από 12 δισεκατομμύρια δολάρια για τη διαχείρισή της, η εταιρεία δεν έχει καν μια επίσημη ιστοσελίδα.

    Έχει, όμως, περισσότερους από 150 υπαλλήλους σε τέσσερα γραφεία στο Σικάγο, τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και τη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, τα οποία συμβουλεύουν εξαιρετικά πλούσιους πελάτες με οικογενειακές επιχειρήσεις. Η εταιρεία σκοπίμως επιλέγει ως πελάτες δισεκατομμυριούχους, όπως ο Buffett, οι Waltons, και οι Webers, για να αναφέρουμε μερικούς, που εκτιμούν την ιδιωτικότητα.

    Στην περίπτωση αυτή, η οικογένεια του Jimmy Haslam θα παραμείνει ως πλειοψηφικός μέτοχος στην Pilot Flying J, ενώ ο Haslam θα μείνει ως CEO. Επιπλέον, η οικογένεια Maggelet θα διατηρήσει την κυριότητά της κατά 11,3% μέχρι το 2023, οπότε η Berkshire θα αναλάβει την πλειοψηφία της συμμετοχής.

    Ο Byron Trott, από το Midwest, που ίδρυσε την BDT, εξακολουθεί να διευθύνει την εταιρεία από την έδρα του στο Σικάγο μέσα στο ιστορικό κτίριο Wrigley. Ακολουθεί ο τρόπος με τον οποίο ο Trott έγινε από ποδοσφαιριστής μιας μικρής πόλης σε έναν επενδυτή τραπεζίτη που συμβουλεύει δισεκατομμυριούχους:

    -Ο Byron Trott γεννήθηκε το 1958 και μεγάλωσε στο Union, Missouri, μια μικρή πόλη περίπου μία ώρα από το St. Louis.
    Byron Trott was born in 1958 and grew up in Union, Missouri, a small town about an hour from St. Louis.

    -Όταν ένας δάσκαλος τον χρησιμοποίησε ως παράδειγμα ενός «παχουλού αγοριού», ο Trott αφοσιώθηκε στον αθλητισμό και πήρε αθλητική υποτροφία από την εφημερίδα St. Louis Post-Dispatch.
    When a teacher used him as an example of a "chubby boy," Trott doubled-down on athletics, and he was named a "scholar-athlete" by the St. Louis Post-Dispatch newspaper.
    -Τελικά έφυγε από την “Ένωση” για να παρακολουθήσει μαθήματα στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, όπου έπαιξε για την ομάδα μπέιζμπολ του σχολείου, προτού αποφοιτήσει το 1981.

    -Έμεινε στην πανεπιστημιούπολη για ένα ακόμη έτος και αποφοίτησε με το ΜΒΑ το 1981. Από τότε έχει δωρίσει εκατομμύρια στις προσπάθειες υποτροφιών του σχολείου.

    -Μετά την αποφοίτησή του, ο Trott εντάχθηκε στο γραφείο του Goldman Sachs στο St. Louis, όπου εργάστηκε υπό τον πρώην υπουργό Οικονομικών Henry Paulson, ο οποίος ήταν τότε διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής τράπεζας.

    -Μέχρι το 1994, ο Trott ήταν συνεργάτης της Goldman Sachs. Το 1999 κέρδισε ένα σεβαστό μπόνους 103 εκατομμυρίων δολαρίων.

    -Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Goldman Sachs, ο Trott άρχισε να συσσωρεύει μια βάση πελατών, πλούσιων και ισχυρών, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας Pritzker του Hyatt Hotel.

    -Το 2001 ο Trott δαπάνησε 11,5 εκατομμύρια δολάρια για ένα σπίτι έξι υπνοδωματίων στη βόρεια ακτή του Σικάγου όπου ζει σήμερα μαζί με την οικογένειά του.

    In 2001, Trott spent $11.5 million for a six-bedroom home on Chicago's North Shore where he and his family live today.

    -Πριν εγκαταλείψει τη Goldman, ο Paulson σύστησε τον Trott στον Warren Buffett, ο οποίος ήταν τόσο εντυπωσιασμένος από το έργο του για την Berkshire Hathaway, που ανέφερε τον Byron με το όνομα του στην επιστολή του 2003 προς τους μετόχους.

    -Ο Trott τελικά έφυγε από την Goldman Sachs τον Απρίλιο του 2009 και συνέχισε μόνος του, ιδρύοντας την BDT Capital Partners στο Σικάγο.

    -Ένας από τους πρώτους πελάτες της BDT ήταν ο Weber-Stephen, η εταιρεία πίσω από την εικονική σχάρα Weber.

    -Όταν ο κατασκευαστής της M & M, Mars Inc., αγόρασε την αυτοκρατορία τσίχλας Wrigley για 23 δισεκατομμύρια δολάρια το 2008, ο Byron και άλλοι μελλοντικοί υπάλληλοι της BDT μεσολάβησαν με 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια για χρηματοδότηση από την Berkshire Hathaway.

    -Όταν η σχεδιαστής Tory Burch και ο σύζυγός της, Christopher Burch, πέρασαν από ένα διαζύγιο υψηλού προφίλ, η BDT εξαγόρασε το 28% της εταιρείας.

    -Η BDT συνέβαλε επίσης στην ενοποίηση των τοπικών διανομέων της Anheuser-Busch στην περιοχή του Σικάγο το 2013.

    -Η εταιρεία τείνει να αποφεύγει τον Τύπο και ο Trott σπάνια δίνει συνεντεύξεις. Τον Ιανουάριο του 2015, όμως, ήταν μεγάλο θέμα για πολύ καιρό στο περιοδικό Fortune.

    -Η BDT συνεργάζεται συχνά με την εταιρεία JAB Holding που εδρεύει στο Λουξεμβούργο, η οποία αγόρασε πρόσφατα Panera Bread για περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δολάρια.

    -Όλα αυτά μας φέρνουν στο σήμερα, όταν ανακοινώθηκε ότι η Berkshire Hathaway θα αποκτήσει το 38,6% στα Pilot Travel Centers.

    -Δεν πρόκειται μόνο για συμφωνίες και διαπραγματεύσεις. Ο Trott χρησιμεύει και ως πρόεδρος του Συλλόγου Horatio Alger.

    Πηγή: Horatio Alger Society

    -Οι άλλες φιλανθρωπικές προσπάθειες του Trott περιλάμβαναν τη UNICEF και το Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγου.

    -Οι πολιτικές πεποιθήσεις του Trott δεν είναι εμφανείς, αλλά τείνουν προς το Ρεπουμπλικανικό κόμμα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τέσσερις CEOs αποκαλύπτουν το πρώτο πράγμα που κάνουν μόλις φτάσουν στη δουλειά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ο πιο αγαπημένος CEO του κόσμου δίνει μια σημαντική συμβουλή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο CEO του Dropbox μοιράζεται την καλύτερη συμβουλή του



    ΣΧΟΛΙΑ