• Top Stories

    Σταύρος Ψυχάρης: «Σταύρωση» χωρίς ανάσταση

    Σταύρος Ψυχάρης

    Σταύρος Ψυχάρης


    Ο κ. Σταύρος Ψυχάρης δεν είχε τα κέφια του το πρωί, όταν πέρασε την είσοδο του κτηρίου που στεγάζεται ο ΔΟΛ στην οδό Μιχαλακοπούλου. Γνώριζε ότι σήμερα ανακοινώνεται και επίσημα η είσοδος του ειδικού εκκαθαριστή στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, κάτι όμως που δεν τον εμπόδισε να πάει για άλλη μια μέρα στο γραφείο του.

    Είχε να μαζέψει κάποια ακόμη από τα προσωπικά του αντικείμενα – ο κύριος όγκος είχε τοποθετηθεί σε κούτες τις τελευταίες ημέρες – και να χαρεί για λίγο ακόμη τον τίτλο του εκδότη.

    Ένας τίτλος ο οποίος θα του αφαιρεθεί από την εταιρία Grand Thorton που ανέλαβε από σήμερα τον ρόλο του ειδικού εκκαθαριστή στο «μαγαζί» που  γιγάντωσε ο αείμνηστος Χρήστος Λαμπράκης.

    psixaris-exetastiki-

    Τα επαναλαμβανόμενα λάθη του κ. Σταύρου Ψυχάρη ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια, τα φέσια μηνών στους εργαζόμενους και η επιμονή του να έχει πάντα τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο οδήγησαν σε «ναυάγιο» όποιον ενδιαφέρθηκε να μπει σε αυτό που μέχρι σήμερα αποκαλούσε μαγαζί του.

    Είναι πλέον θέμα μερικών 24ωρων να παυθεί από εκδότης αλλά και από εκτελεστικός πρόεδρος στο Δ.Σ. του ΔΟΛ. Θα τον ακολουθήσουν η σύζυγός του κ. Χριστίνα Τσούτσουρα η οποία είναι εκτελεστική αντιπρόσωπος στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού και ο γιος του Παναγιώτης Ψυχάρης που εκτελεί χρέη διευθύνοντος συμβούλου.

    Η κ. Ψυχάρη δεν ενεφανίσθη χτες το απόγευμα στο γραφείο της, όπως συνηθίζει να πράττει μετά το μεσημεριανό της γεύμα, συναισθανόμενη ίσως για πρώτη φορά ότι έρχεται το τέλος εποχής στον εκδοτικό βίο του συζύγου της κάτι που σημαίνει ότι έρχεται και η δική της αποκαθήλωση.

    Εντός των ημερών αναμένεται να αλλάξει και η ταυτότητα του ΔΟΛ, ενώ οι εργαζόμενοι νοιώθουν επιτέλους ανακουφισμένοι με τις εξελίξεις, αφού με βάση την συμφωνία της εκκαθάρισης, οι εφημερίδες θα εξακολουθήσουν να βγαίνουν και αυτοί να πληρώνονται.

    Τα «δώρα» των εργαζομένων

    Σε ότι αφορά τα δεδουλευμένα που τους χρωστάει ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας του Οργανισμού, οι πληροφορίες λένε ότι έχουν και αυτοί ένα «δώρο» για τον κ. Ψυχάρη, το οποίο θα του δώσουν στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας.

    Αυτό θα είναι οι αγωγές που ετοιμάζουν οι δικηγόροι τους με τις οποίες οι περισσότεροι εξ’ αυτών  θα διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα που τους χρωστάει και κάποιοι τις αποζημιώσεις που επρόκειτο να πάρουν ή μέρος αυτών, που δεν τους καταβλήθηκε ποτέ.

    Όλοι οι εργαζόμενοι πιστεύουν ότι θα βρεθεί τελικά ένας επενδυτής τους επόμενους μήνες ή αν δεν γίνει αυτό ελπίζουν στο να ευοδωθούν κάποιες επαφές με σοβαρούς επιχειρηματίες που φέρεται να έχει κάνει ο Αντώνης Καρακούσης.

    Αντώνης Καρακούσης. Διευθυντής ΔΟΛ
    Αντώνης Καρακούσης.

    Το μόνο που δεν τους απασχολεί πλέον είναι η αποκαθήλωση του Σταύρου Ψυχάρη που παρομοίαζε τον ΔΟΛ με καράβι που τα αμπάρια του είναι γεμάτα, το οποίο δεν έχει κανέναν ανάγκη.

    Μόνο που το όποιο περιεχόμενο των αμπαριών δεν κατέληξε ποτέ στις δικές τους τσέπες, οι οποίες παρέμεναν άδειες επί μήνες και γέμιζαν με «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…», στίχος από το τραγούδι του Νίκου Γκάτσου σε μουσική Σταύρου Ξαρχάκου, που τους έλεγε ο εκδότης τους.

    Ένας εκδότης που ζει πλέον μια πρώιμη «σταύρωση» η οποία στην περίπτωσή του πολύ δύσκολα θα έχει «ανάσταση».

    Τα θαύματα άλλωστε γίνονται μια φορά και συνήθως από Θεούς, ημίθεους ή αληθινούς προφήτες και ο κ. Σταύρος Ψυχάρης δεν κατέχει καμία από τις παραπάνω ιδιότητες.
    Μπορεί να νόμιζε ότι ήταν Θεός, αλλά από σήμερα διαπιστώνει ότι είναι πια ένας κοινός θνητός ή όπως θα προτιμούσε ο ίδιος ένας απλός δημοσιογράφος.

    Το αν θα γράφει από το ερχόμενο Σάββατο το περίφημο άρθρο του στο «Βήμα» θα το διαπιστώσουμε οσονούπω αλλά μέχρι τότε ελάχιστοι θα βρεθούν να του πουν «Καληνύχτα και καλή τύχη…», ίσως επειδή στην τελική αποδείχτηκε πολύ κατώτερος των περιστάσεων…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σταύρος Ψυχάρης: Στο γραφείο του εν μέσω θύελλας για τις κόρες και τα «παιχνίδια» του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χριστίνα & Σοφία Ψυχάρη: Bohemian ζωή στο Λονδίνο
     
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΔΟΛ: «Άνεργος» και επίσημα από την Τρίτη ο Σταύρος Ψυχάρης



    ΣΧΟΛΙΑ