• Top Stories

    Μεταξύ Γης και Σελήνης πέρασε αστεροειδής σε μέγεθος λεωφορείου

    • NewsRoom


    Στο διάστημα μεταξύ της Γης και της Σελήνης βρέθηκε να κινείται ένας αστεροειδής, ο οποίος εντοπίστηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Ο TD6 2017, ο οποίος εντοπίστηκε στις 11 Οκτωβρίου από το τηλεσκόπιο Pan-STARRS 1,  προξενώντας ανησυχία στους επιστήμονες, πέρασε την Πέμπτη σε απόσταση μόλις 191.000 χιλιομέτρων από τη Γη.

    Ο αστεροειδής, που είχε το μέγεθος ενός λεωφορείου (από 9 έως 22 μέτρα), είναι το δεύτερο ουράνιο σώμα που περνά σε πολύ κοντινή απόσταση από τον πλανήτη την τελευταία εβδομάδα. Πριν λίγες ημέρες, ο αστεροειδής TC4 2012,  ο οποίος είχε το μέγεθος ενός σπιτιού, περάσει σε απόσταση μόλις 27.000 μιλίων από τη Γη.

    Τις επόμενες ώρες ο TD6 2017 θα περάσει κοντά και από το φεγγάρι, ενώ η επόμενη «επίσκεψή» του προσδιορίστηκε για τις 29 Μαΐου 2018, δίχως ωστόσο να είναι δυνατός ο υπολογισμός της απόστασης που θα τον χωρίζει από τον πλανήτη μας.

    Πρόκειται για το 39ο δυνητικά επικίνδυνο αντικείμενο που περνά τόσο κοντά από τον πλανήτη από την αρχή της χρονιάς, σε απόσταση μικρότερη από αυτή της Σελήνης από τη Γη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αστεροειδής, με μέγεθος σπιτιού, θα περάσει αύριο πολύ κοντά από τη Γη



    ΣΧΟΛΙΑ