• Top Stories

    Ζωγράφου: Τα καλύτερα στέκια για καφέ

    • NewsRoom
    Ζωγράφου


    Αυτή η γειτονιά του Ζωγράφου ποτέ δεν φοβήθηκε μήπως ερημώσει, χάρη στους αμέτρητους φοιτητές της. Όμως η απόλυτη αθηναϊκή φοιτητο-γειτονιά δεν επαναπαύτηκε ποτέ και συνεχίζει να μας εκπλήσσει με live μουσικές, γεμάτα μπαράκια και κουκλίστικα cafe. Εδώ κρύβεται η χαρά της ζωής.

    Phileas Fogg

    zografou

    Με όνομα εμπνευσμένο από τον διάσημο ήρωα του Ιούλιου Βερν που έκανε το γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες, το cafe-bar δεν θα μπορούσε παρά να μας ταξιδεύει με τη διακόσμηση και τη μουσική του. Στον όμορφο χώρο του θα καθίσετε από νωρίς για καφέ που συνοδεύονται από μπισκότα και κέικ και σίγουρα θα επιστρέψετε για κοκτέιλ που καταφτάνουν με μίνι αραβικές πίτες και καναπεδάκια. Ωραία ατμόσφαιρα, jazz και funk ακούσματα και συχνά live. Παπάγου 106, τηλ.: 210 7708899.

    Mestizo

    zografou 1

    Βρίσκεται μέσα στο πράσινο και βγάζει καρέκλες τις ζεστές μέρες στο πάρκο ενώ στο εσωτερικό του κυριαρχεί το ξύλο. Εδώ θα έρθετε για τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, τις soul, jazz και funk μουσικές και την χαλαρή ατμόσφαιρα που σίγουρα θα σε κάνουν να επιστρέψεις και για καφεδάκι. Αναστασάκη 1 & Παπάγου 104, τηλ.: 210 7773066.

    Urban

    zografou 2

    Μπορεί να βρίσκεται σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της περιοχής αλλά τα τραπεζάκια στο παρκάκι, η ζεστασιά του ξύλου που παντρεύεται με το βιομηχανικό design και η ανεβαστική μουσική σε funk, swing, rock ‘n roll και rock ρυθμούς σε κάνουν να το ξεχνάς γρήγορα. Εκτός από ωραία κοκτέιλ αξίζει να δοκιμάσετε τη σπιτική σανγκρία τους, που είναι και η σπεσιαλιτέ. Συχνά διοργανώνει πάρτι με guest Djs. Ούλωφ Πάλμε 48, τηλ.: 210 7756 820.

    Bairro

    zografou 3

    Βρίσκεται σε πεζόδρομο και συνδυάζει άψογα ποτό και φαγητό. Στη μεγάλη μπάρα θα απολαύσετε κοκτέιλ, όπως το Latina με βάση το ρούμι και το Royal Taste με gin ενώ θα καθίσετε και για χορταστικά μπέργκερ, όπως το Texas Berger με 100% μοσχαρίσιο κιμά, καραμελωμένο κρεμμύδι, λιωμένο ζεστό cheddar, τηγανητό αυγό, αποξηραμένο τραγανό μπέικον και πικάντικη μαγιονέζα, που σερβίρεται με τραγανές πατάτες country και καπνιστή πάπρικα. Θα επιστρέψετε για καφέ αλλά και για τις θεματικές βραδιές και τα DJ sets. 3ης Ορεινής Ταξιαρχίας, τηλ.: 210 7775000, http://bairro.gr.

    Les Ηiboux

    zografou 4

    Πολύ όμορφο και παρεΐστικο cafe-bar που σερβίρει ωραίο καφέ αλλά και ποτά που συνοδεύονται πάντα από κρύα σνακ. Κι αν πεινάτε περισσότερο, θα βρείτε open sandwich με σολομό ή με μοτσαρέλα και ντομάτα, club sandwich και τοστάκια. Στα συν η jazz και funk μουσικές που παίζουν στη σωστή ένταση για να μπορείτε να συζητάτε. Ούλωφ Πάλμε 27, τηλ.: 210 7778057, http://leshibouxcafebar.com

    Κουμπί

    zografou 5

    Από τα πιο “δυνατά” all day στέκια με σήμα κατατεθέν το ιπτάμενο γουρούνι. Με το που ζεσταίνει ο καιρός ο εξωτερικός του χώρος μέσα στο πράσινο μετατρέπεται στο τέλειο σημείο από νωρίς για καφέ παρέα με χορταστικά τοστ και επιτραπέζια παιχνίδια. Θα συνεχίσετε με σνακ και σαλάτες για να ολοκληρώσετε αργότερα με κοκτέιλ και μουσική σε soul, funk, rock και blues μονοπάτια. Η παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα συμπληρώνεται ιδανικά με βραδιές κουίζ που διοργανώνονται. Εθνικής Αντιστάσεως 2, τηλ: 2107779266.

    Dolce Cafe

    zografou 6

    Σταθερή all day αξία στα σύνορα με Άνω Ιλίσια. Από νωρίς θα καθίσετε για καφεδάκι με επιτραπέζια και θα μείνετε ως αργά για ποτό και μπύρες με πολλά δωρεάν συνοδευτικά σνακ που θα διώξουν την πείνα σας. Παρεΐστικο κλίμα, live events, DJ sets, ψαγμένες μουσικές και ωραία διακόσμηση με vintage έπιπλα, είναι μερικοί από τους λόγους που θα σας κάνουν να επιστρέφετε. Γρ. Αυξεντίου 58-60, τηλ.: 210 7487683, http://dolcecoffeebar.com

    Playce Mansion

    Ζωγράφου

    Στην κατεξοχήν φοιτητο-γειτονιά της Αθήνας δεν θα μπορούσε να λείπει ένα play cafe, που μάλιστα υπερηφανεύεται ότι έχει την μεγαλύτερη συλλογή παιχνιδιών (διαθέτει πάνω από 300 τίτλους). Έτσι, θα καθίσετε από το πρωί για καφέ, τσάι και σοκολάτα και θα επιδοθείτε σε ατελείωτο παιχνίδι σε ένα χώρο που σας προσκαλεί να παραμείνετε παιδιά. Υπάρχει και δεύτερος χώρος στην Πανόρμου. Λεωφ. Στρατάρχου Παπάγου 128, Ζωγράφου, τηλ. 210 7755060, www.playce.gr

    Πηγή: arttable.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μετς, η πιο ευρωπαϊκή γωνιά της Αθήνας: 7 vintage μαγαζιά με θέα την Ακρόπολη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα πιο ωραία στέκια για καφέ στην Κηφισιά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μελίσσια: 10+1 must στάσεις



    ΣΧΟΛΙΑ