• Top Stories

    Ο Νίκος Τσάκος στο Mononews.gr – H χώρα μας χρειάζεται την ναυτιλία

    Τσάκος

    Νίκος Τσάκος


    Στο πλαίσιο του 4ου Τριετούς Συνεδρίου της Αθήνας, με κεντρικό θέμα «Αλλάζει αυτός ο κόσμος;» (The 4th Athens Triennial Meeting – «Is this world changing?»), με τον ρόλο του ομιλητή βρέθηκε ο Έλληνας εφοπλιστής Νικόλας Τσάκος, που ηγείται της ναυτιλιακής εταιρείας  Tsakos Energy Navigation (TEN).

    Το mononews.gr ήταν εκεί και συνομίλησε με τον εφοπλιστή ρωτώντας τον την γνώμη του για το συνέδριο που διοργανώνει ο καθηγητής  Ναυτιλίας και Χρηματοοικονομικών Επιστημών του Cass Business School του City University of London στο Costas Grammenos Centre for Shipping, Trade and Finance, κύριος Κώστας Γραμμένος.

    Ο κ. Τσάκος δήλωσε πως «πρέπει οπωσδήποτε να συγχαρούμε τον κύριο Κώστα Γραμμένο που καταφέρνει και μαζεύει εδώ την αφρόκρεμα όλης της παγκόσμιας οικονομίας και ναυτιλίας η οποία είναι κάτι που χρειάζεται η χώρα μας στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάει».

    Η δήλωση του κ. Τσάκου, δείχνει με τον πλέον σαφή τρόπο, τις δυσκολίες που περνάει η ελληνική οικονομία τα τελευταία χρόνια.

    Κώστας Γραμμένος και Νικόλας Τσάκος
    Ο  Κώστας Γραμμένος, καθηγητής Ναυτιλίας και Χρηματοοικονομικών Επιστημών στο Cass Business School του πανεπιστημίου City του Λονδίνου και ιδρυτής του Διεθνούς Κέντρου Ναυτιλίας Εμπορίου και Χρηματοοικονομικών το «Costas Grammenos Centre for Shipping, Trade and Finance» και ο εφοπλιστής Νικόλας Τσάκος της Tsakos energy Navigation (TEN)

    Η παρουσία της αφρόκρεμας  της παγκόσμιας οικονομίας και της ναυτιλίας -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο εφοπλιστής- στην Αθήνα, αφήνει μία θετική εικόνα και δείχνει πως η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει στην προσπάθεια που γίνεται ώστε να ανακάμψει οικονομικά και εν τέλει να εξέλθει από την κρίση.

    Υπενθυμίζεται, όπως είχε γράψει το mononews.gr, πως στο συνέδριο παραβρέθηκε με τον ρόλο του κεντρικού ομιλητή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική είναι αυτή η συνάντηση. «Πρώτα από όλα από το επίπεδο των ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονται σήμερα εδώ, ανθρώπων της οικονομικής επιστήμης και της οικονομικής πράξης σε υψηλότατο επίπεδο αλλά βεβαίως και το θέμα το οποίο διαπραγματεύεται το συνέδριο -Πόσο ο κόσμος αλλάζει, και αν αλλάζει και προς ποια κατεύθυνση πρέπει να αλλάξει».

    Ο κ. Παυλόπουλος δεν παρέλειψε να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας πως αν η Ευρώπη δεν προσαρμοστεί στις προκλήσεις είναι καταδικασμένη ενώ παράλληλα κάλεσε  την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να σταθεί στο ύψος της και να αντιμετωπίσει την παγκόσμια κρίση χρέους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί οι Έλληνες εφοπλιστές στρέφουν την προσοχή τους στις παραγγελίες νέων πλοίων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Γεωργιόπουλος: Η κίνηση ματ – Πώς έβγαλε 100 εκατ. δολάρια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Α. Φράγκου: 50 εκατ. ευρώ άντλησε η Navios Containers εκδίδοντας νέες μετοχές

     



    ΣΧΟΛΙΑ