• Top Stories

    Cosco Shipping Energy: Επτά νεότευκτα αξίας 470 εκατ. δολαρίων


    Στη παραγγελία επτά νεότευκτων tankers συνολικού κόστους 470 εκατομμυρίων προχώρησε η Cosco Shipping Energy Transportation.

    Η εταιρεία έδωσε τα χέρια με τα κινέζικα ναυπηγεία Dalian Shipbuilding Industry Co, για την κατασκευή τριών suezmaxes (χωρητικότητας 158.000-dwt) και τεσσάρων VLCCs (χωρητικότητας 319.000-dwt).

    Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Cosco Energy, το συνολικό κόστος που αναγράφεται στα ναυπηγικά συμβόλαια ανέρχεται στα 469 εκατομμύρια δολάρια. Με την κίνηση της αυτή, η ναυτιλιακή αναβαθμίζει τον στόλο της και γίνεται ακόμη πιο ανταγωνιστική.

    Η παραλαβή των VLCCs θα ξεκινήσει τον Αύγουστο του 2020 και θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2021. Όσον αφορά την προσθήκη των suezmaxes στον στόλο της Cosco, το πρώτο πλοίο θα παραδοθεί στην εταιρεία τον Αύγουστο του 2020 με τα υπόλοιπα να δύο να φτάνουν στη ναυτιλιακή μέχρι τον Ιανουάριο του 2021.

    Όσον αφορά την αποπληρωμή οι όροι είναι ιδανικοί για την Cosco, καθώς η πρώτη δόση αντιστοιχεί στο 5% του συνολικού ποσού. Θα ακολουθήσει η πληρωμή άλλων δύο δόσεων που θα αντιστοιχούν στο 20% του ποσού συνολικά με το 65% να αποπληρώνεται κατά την παράδοση των tankers.

    Η εταιρεία σκοπεύει να πληρώσει για τα VLCCs και τα suezmaxes με δικά της κεφάλαια αλλά και από τα έσοδα από μία ιδιωτική τοποθέτηση. Αν η ιδιωτική τοποθέτηση δεν προσφέρει τα αναμενόμενα η Cosco Energy θα αποπληρώσει τα πλοία που αγόρασε μέσω δικών της κεφαλαίων σε συνδυασμό με τραπεζικά δάνεια.

    Συνολικά η ναυτιλιακή σκοπεύει να προχωρήσει στην παραγγελία 14 νεότευκτων δεξαμενόπλοιων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών στα ναυπηγεία Dalian.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άνοδος για τις παραγγελίες νεότευκτων bulk carriers – Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέτρος Παππάς: Οι νέες στρατηγικές κινήσεις του εφοπλιστή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στο σφυρί bulker ελληνικών συμφερόντων



    ΣΧΟΛΙΑ