• Κοινωνία

    Νεκρός 48χρονος ισοβίτης στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού

    • NewsRoom
    φυλακές


    Απεβίωσε χθες το βράδυ ένας 48χρονος Έλληνας κρατούμενος, καταδικασμένος σε ισόβια, στο ψυχιατρείο των φυλακών του Κορυδαλλού. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ανακοπή καρδιάς από εισρόφηση ενώ το υπουργείο δικαιοσύνης διέταξε ιατροδικαστική έρευνα, για να αποσαφηνιστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου. Ο κρατούμενος, που εργαζόταν στα μαγειρεία του ψυχιατρείου, είχε καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 8 ετών για ανθρωποκτονία και κρατείτο στο Ψυχιατρείο από το 2010

    Σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema.gr, χθες έγινε άλλη μία συμπλοκή ανάμεσα σε κρατούμενο και σωφρονιστικούς υπαλλήλους: Πρωταγωνιστής του νέου επεισοδίου φέρεται ότι είναι ένας Ρωσοπόντιος που εκτίει ισόβια ποινή φυλάκισης ο οποίος επιτέθηκε στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους όταν έμαθε ότι πρόκειται να μεταφερθεί σε άλλη φυλακή εκτός.

    Υπενθυμίζεται ότι ο θάνατος του κρατούμενου είναι ο δεύτερος που καταγράφεται τον τελευταίο μήνα, στο ψυχιατρείο των φυλακών. Είχε προηγηθεί αιματηρή συμπλοκή κρατουμένων με τραυματίες, ενώ ένας άνθρωπος είχε μεταφερθεί νεκρός στο νοσοκομείο.

    Σε έλεγχο που έγινε χθες από την ΕΛΑΣ στο ψυχιατρείο των φυλακών, μετά τη νέα συμπλοκή, βρέθηκαν αυτοσχέδια μαχαίρια, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα που απαγορεύεται να είναι στην κατοχή των κρατουμένων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Θανάση Γιαννακόπουλου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαρύ πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις: Αυτοκτόνησε Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας



    ΣΧΟΛΙΑ