• Κοινωνία

    Νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ: Τι αλλάζει στον αριθμό των πελατών

    Σούπερ Μάρκετ: Έρχονται νέα μέτρα-Πως θα λειτουργήσουν

    Σούπερ μάρκετ


    Νέα μέτρα αναμένεται να ισχύσουν από αύριο Σάββατο στα  σούπερ μάρκετ με τη δημοσίευση της σχετικής ΚΥΑ να πρόκειται να εκδοθεί τις επόμενες ώρες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να επιστρέψει το μέτρο του περιορισμού των ατόμων εντός του καταστήματος, με ένα άτομο ανά 9 τμ, ώστε να αποφεύγεται ταυτόχρονη παρουσία μεγάλου αριθμού καταναλωτών στον ίδιο χώρο. Προς το παρόν το ωράριο των καταστημάτων σούπερ μάρκετ αναμένεται να παραμείνει το ίδιο.

    Δεν αναμένεται πάντως να εφαρμοστεί μέτρο αντίστοιχο με εκείνο που ισχύει στο λιανεμπόριο, να απαιτείται δηλαδή rapid test για την είσοδο των ανεμβολίαστων. Κι αυτό γιατί όπως επαναλαμβάνουν από το αρμόδιο υπουργείο πρόκειται για δραστηριότητα που αφορά βασική ανάγκη από την οποία δεν μπορούν να αποκλείονται πολίτες.

    Προϊόντα κομμωτικής μόνο σε επαγγελματίες

    Παράλληλα όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης, τα σούπερ μάρκετ βάσει της νέας ΚΥΑ δεν θα μπορούν να πωλούν επαγγελματικά προϊόντα κομμωτικής σε μη επαγγελματίες που δεν διαθέτουν ανάλογο ΑΦΜ.

    Πρόκειται για μία απόφαση που είχε ανακοινώσει ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του τη Δευτέρα με τους φορείς του κλάδου, ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα παρεμπορίου αλλά και για την προστασία της δημόσιας υγείας λόγω του κορονοϊου.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ