• Κοινωνία

    Νέα Ερυθραία: Εισαγγελική παρέμβαση για τον 40χρονο σαμουράι μετά τις καταγγελίες των γειτόνων

    Νέα Ερυθραία


    Οι καταγγελίες γειτόνων του 40χρονου «σαμουράι» της Νέας Ερυθραίας ότι είχαν ζητήσει στο παρελθόν την παρέμβαση της αστυνομίας, δίχως αποτέλεσμα, θα ερευνηθούν από εισαγγελέα.

    Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μετά τις δημόσιες καταγγελίες, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η αστυνομία δεν έπραξε ως όφειλε, αφήνοντας έναν επικίνδυνο άνθρωπο ελεύθερο, με τραγικό αποτέλεσμα τη δολοφονική επίθεση του περασμένου Σαββάτου.

    Εισαγγελέας θα εξετάσει αν πράγματι έγιναν οι κλήσεις προς την αστυνομία κι αν ναι, γιατί οι αρχές δεν ανταποκρίθηκαν και αδιαφόρησαν για τις καταγγελίες που τέθηκαν υπόψη τους.

    Σύμφωνα με τις καταγγελίες, γείτονες του δράστη κάλεσαν την αστυνομία γιατί τον είδαν να πυροβολεί στην ταράτσα την παραμονή του εγκλήματος, αλλά δεν πήγε περιπολικό, ενώ κλήση έχει πει ότι έκανε και ο τραυματίας.

    Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης την οποία θα διενεργήσει εισαγγελέας της ποινικής δίωξης θα αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από την πλευρά των αστυνομικών αρχών που φέρονται ότι δεν ενήργησαν άμεσα και στο πλαίσιο της νομοθεσίας παρά τις κλήσεις που δέχθηκαν και προειδοποιούσαν για την επικνδυνότητα του δράστη.

    Διαβάστε επίσης:

    Ανθρωποκτονία στη Νέα Ερυθραία: Ποινική δίωξη κατά του 40χρονου

    Νέα Ερυθραία: Είχε νοσηλευθεί σε ψυχιατρείο ο 40χρονος που σκότωσε τον εργάτη φυσικού αερίου

    Κούγιας: Οι αυτόπτες μάρτυρες δικαιώνουν τους 7 αστυνομικούς



    ΣΧΟΛΙΑ