• Κοινωνία

    Κούγιας: Οι αυτόπτες μάρτυρες δικαιώνουν τους 7 αστυνομικούς

    • NewsRoom
    Αλέξης Κούγιας

    Αλέξης Κούγιας


    Οι αυτόπτες μάρτυρες δικαιώνουν τους 7 αστυνομικούς που κρατούνται για τον θάνατο 20χρονου ληστή κατά το αιματηρό περιστατικό στο Πέραμα, υποστήριξε μιλώντας στον Alpha o συνήγορός τους Αλέξης Κούγιας.

    Όπως ανέφερε ο κ. Κούγιας, πρόκειται για 7 αστυνομικούς, «έναν έμπειρο αρχιφύλακα, έναν υπαστυνόμο μορφωμένο και 5 αστυνομικούς που έχουν εμπείρια 5-6 χρόνια στην δουλειά», με τον νεαρότερο από αυτούς να έχει  2 χρόνια εμπειρίας.

    Όπως δήλωσε ο κ. Κούγιας, «το θύμα έριξε και τις 5 μηχανές από τις 7 και υπήρχε επάνοδος να τους ξανά χτυπήσει».

    Σύμφωνα με τον ποινικολόγο, 0 τρόπος που πυροβόλησαν οι 7 αστυνομικοί είναι ένδειξη ότι το συμβάν ήταν σοβαρό.  «Ένδειξη ότι υπήρχε κάτι ακραίο οι τόσοι πυροβολισμοί» ανέφερε, ενώ σημείωσε πως  βρέθηκαν 30 κάλυκες διότι τα όπλα που έχουν οι αστυνομικοί είναι ημιαυτόματα «οπότε όταν πατάς την σκανδάλη φεύγουν 3-4 σφαίρες».

    Αναφορικά με το αν υπήρξε  ασυνεννοησία μεταξύ κέντρου και αστυνομικών, ο κ. Κούγιας, ανέφερε πως οι αστυνομικοί εν μέσω της οχλαγωγίας δεν ήταν δύνατον να ακούσουν κάτι.

    Ο συνήγορος υπεράσπισης των αστυνομικών τόνισε πως οι  αστυνομικοί σήμερα περνούν από ειδική, σκληρή εκπαίδευση και πως μπαίνουν στο σώμα με εξετάσεις και προετοιμάζονται από ειδικούς ψυχολόγους.

    Ο κ. Κούγιας ανέφερε πως η βαλλιστική εξέταση θα δώσει τις απαντήσεις για την απόσταση των αστυνομικών με το θύμα και πόσες σφαίρες έπληξαν το θύμα. Όπως τόνισε πάντως, η μοιραία σφαίρα ήταν αυτή που διαπέρασε τον λαιμό του θύματος.

    Διαβάστε επίσης

    Ασπρόπυργος: Ρομά έκλεισαν την Αττική Οδό – Επεισόδια με την αστυνομία

    Θοδωρικάκος: Επισκέφθηκε τους 7 αστυνομικούς που κρατούνται στη ΓΑΔΑ για το περιστατικό στο Πέραμα

    Αλέξης Κούγιας: Ανέλαβε την υπεράσπιση των επτά αστυνομικών



    ΣΧΟΛΙΑ