• Top Stories

    Μισείς τη δουλειά σου; Να γιατί είναι χειρότερο από το να είσαι άνεργος!

    • NewsRoom


    Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως από την οικονομική κρίση και μετά, η αγορά εργασίας στενεύει συνεχώς ολοένα και περισσότερο. Πολλοί άνθρωποι στην προσπάθεια να έχουν ένα σταθερό εισόδημα κάθε μήνα καταφεύγουν σε διάφορες λύσεις και -όταν καταφέρουν να βρουν κάποια δουλειά- εργάζονται σε θέσεις που όχι μόνο δεν έχουν σχέση με το αντικείμενό τους αλλά κυρίως δεν τις απολαμβάνουν. Μπορεί αυτό να έχει επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου; Πολλοί θα πουν όχι. Μία νέα έρευνα ωστόσο, έδειξε πως η ψυχική υγεία του ατόμου επηρεάζεται πολύ περισσότερο απ’ ότι φανταζόμαστε όταν το εργασιακό περιβάλλον και το ίδιο το αντικείμενο της δουλειάς φθάνουν στα όρια του απεχθούς!

    landscape-1448021598-tiredstressedwoman

    Μία κακής ποιότητας εργασία που ίσως είναι βαρετή, σας αναγκάζει να βρίσκεστε στο πλαίσιο μίας κουραστικής και ψυχοφθόρας ρουτίνας, αντιπροσωπεύει την υποαπασχόληση ή απλώς δεν πρόκειται ποτέ να αναδείξει τις ικανότητές σας μπορεί πράγματι να λύσει -εν μέρει- το βιοποριστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, όμως στην ουσία θα προσθέσει πολλά περισσότερα προβλήματα τόσο στην καθημερινότητά σας όσο και στην υγεία σας.

    Σύμφωνα με την έρευνα Household, Income and Labor Dynamics in Australia (HILDA) που μελέτησε τις περιπτώσεις ατόμων στο μεταβατικό στάδιο από την ανεργία σε μία νέα εργασιακή θέση και δημοσιεύτηκε από τον Peter Butterworth και άλλα μέλη του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας διαπιστώθηκε το εξής:

    “Όσοι κατάφεραν να δουλέψουν σε μία θέση της προτίμησής τους έδειξαν σημαντική βελτίωση στην ψυχική τους υγεία συγκριτικά με όσους παρέμειναν άνεργοι. Όσοι όμως ξεκίνησαν να εργάζονται σε μία θέση χαμηλής ποιότητας παρουσίασαν σημαντική επιδείνωση της ψυχικής τους υγείας συγκριτικά με όσους βρίσκονταν ακόμη στη διαδικασία αναζήτησης.”

    Έτσι τώρα έχουμε μία διαφορετική απάντηση στο ερώτημα σχετικά με το αν οι άνεργοι βρίσκονται σε πιο ευνοϊκή θέση. Ναι, είναι. Ειδικά όσον αφορά στην ψυχική τους υγεία, οι άνθρωποι που ακόμη βρίσκονται στη διαδικασία αναζήτησης υπερτερούν όσων εργάζονται σε θέσεις που τους προκαλούν δυσφορία. Αυτό σημαίνει πως μία κακής ποιότητας δουλειά μπορεί τελικά να θεωρηθεί και ένας καλός λόγος για να συνεχίσετε το ψάξιμο στην αγορά εργασίας.

    o-ASLEEP-AT-WORK-facebook

    Σίγουρα, όλα αυτά δεν αποσκοπούν στο να μας αποτρέψουν να πάρουμε ρίσκα και να κάνουμε νέα πράγματα όταν μας παρουσιάζονται ευκαιρίες στη ζωή μας. Πρέπει όμως να μας βάλουν σε μία διαδικασία σκέψης για το πώς η ποιότητα της θέσης εργασίας μας μπορεί να επηρεάσει την παραγωγικότητα, την απόδοση και εν τέλει την ψυχική μας υγεία. Ακόμη κι αν η οικονομική μας κατάσταση δεν είναι τόσο καλή, η σκληρή αλήθεια είναι πως το “οποιοδήποτε επάγγελμα” δεν μπορεί να γίνει ένα καλό επάγγελμα για όλους.

    Διαβάστε ακόμη: Δεν θέλει χρήμα, θέλει τρόπο! Πώς θα κλείσετε σούπερ τριήμερα σε απίστευτους προορισμούς με λιγότερα από 1.000 ευρώ!

    Διαβάστε επίσης: Επτά σούπερ αυτοκίνητα “αυστηρά” για επιχειρηματίες!

    Μη χάσετε:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononews-dinoume-5-doroepitages-apo-ta-attica-axias-1000-evro/82999



    ΣΧΟΛΙΑ