• Κοινωνία

    Μύκονος: Ένας Γεωργιανός ληστής και ένα πρώην καταδικασμένο μέλος της ΧΑ μεταξύ των προσαχθέντων στην επιχείρησης της ΕΛΑΣ

    • NewsRoom


    Ένας Γεωργιανός αρχηγικό μέλος της συμμορίας αλλοδαπών ληστών που εισέβαλλαν σε σπίτια και «σιδέρωναν» τα θύματά τους, καθώς και ένα μέλος   μπούκαραν στα σπίτια και «σιδέρωναν» τα θύματά τους και ένας άνδρας ο οποίος είχε καταδικαστεί ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, είναι ανάμεσα στους προσαχθέντες από τη διήμερη επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα μαγαζιά στην Μύκονο.

    Η Αστυνομία Μυκόνου, με τη συνδρομή του τμήματος «Εκβιαστών» της Ασφάλειας Αττικής και της Ο.Π.ΚΕ, πραγματοποίησαν τα τελευταία 24ωρα επιχειρήσεις κατά κυκλωμάτων της νύχτας που δρουν στο νησί, τα οποία γεμίζουν τη Μύκονο με μπράβους κάθε καλοκαίρι.

    Σύμφωνα με πληροφορίες που ήρθαν στη δημοσιότητα, μεταξύ των ατόμων που εντοπίστηκαν, ήταν και άτομα γνώριμα των αρχών.

    Ειδικότερα,  εντός εστιατορίου γνωστού ξενοδοχείου της Μυκόνου στο Καλό Λιβάδι, οι Αρχές εντόπισαν  51χρονο Γεωργιανό, ο οποίος το 2013 είχε συλληφθεί  από το Τ.Α. Ομόνοιας για παράβαση του άρθρου 380 ΠΚ «Ληστεία» και για παράβαση του Ν. 2168/1993 «Περί Όπλων», το 2015 συνελήφθη από την ΥΔΕΖΙ/Τμ. 2ο ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε «Ληστείες και Κλοπές κατά συναυτουργία και κατά συρροή και για παράβαση του Ν.2168-93 «Περί Όπλων», το 2019 συνελήφθη από το Τ.Α. Αγ. Παντελεήμονα για παράβαση του Ν.2168/1993 «Περί Όπλων», και, το 2021 συνελήφθη από το Τ.Α. Πατησίων για παράβαση των άρθρων 45, 372 Π.Κ. «Κλοπή κατά συναυτουργία» και του άρθρου 167 Π.Κ. «Βία κατά υπάλληλων και δικαστικών προσώπων».

    Παράλληλα, εντοπίστηκε και ένας 38χρονος, ο οποίος είχε κατηγορηθεί ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, αφού το 2013 ως μέλος του κόμματος συμμετείχε σε ένοπλη επίθεση εις βάρος μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα Αττικής. Ο 38χρονος αποφυλακίστηκε το 2017, με τον όρο της εμφάνισης του στο Τ.Α. Περάματος. Το 2019 είχε δεχθεί πυροβολισμό στο πόδι, στη συμβολή της οδού Ηρακλείτου με την οδό Τσακάλωφ στο Κολωνάκι Αθηνών Αττικής.

    Διαβάστε επίσης:

    Μύκονος: Δεύτερη νύχτα ελέγχων του Τμήματος Εκβιαστών της ΕΛΑΣ σε ακόμα 15 μαγαζιά



    ΣΧΟΛΙΑ