ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Περισσότερα από 1.700 bitcoins, αξίας άνω των 50 εκατ. ευρώ κατέσχεσαν οι αστυνομικές αρχές στη Γερμανία, από έναν απατεώνα ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί.
Μέχρι εδώ όλα καλά, μόνο που έχει ανακύψει ένα πρόβλημα: o εν λόγω άνδρας που ήδη εκτίει την ποινή του στη φυλακή, αρνείται πεισματικά να αποκαλύψει τον κωδικό που θα δώσει πρόσβαση στις αρχές προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στα bitcoins.
«Τον ρωτήσαμε αλλά δεν είπε τίποτα», δήλωσε ο εισαγγελέας Σεμπάστιαν Μίρερ στο Reuters. «Ίσως να μην γνωρίζει» πρόσθεσε.
Διευκρινίζεται ότι το bitcoin αποθηκεύεται σε λογισμικό που είναι γνωστό ως “ψηφιακό πορτοφόλι”, το οποίο διασφαλίζεται μέσω κρυπτογράφησης. Ένας κωδικός πρόσβασης χρησιμοποιείται ως κλειδί για την αποκρυπτογράφηση προκειμένου να ανοίξει το πορτοφόλι και να έχει κανείς πρόσβαση στα bitcoin. Όταν χαθεί αυτός ο κωδικός, ο χρήστης δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το πορτοφόλι.
Ο φυλακισθείς καταδικάσθηκε για την κρυφή εγκατάσταση λογισμικού σε άλλους υπολογιστές προκειμένου να εκμεταλλευτεί τη δυνατότητά τους να «εξορύσσουν» ή να παράγουν bitcoin. Όταν μπήκε στη φυλακή, το απόθεμα bitcoin που είχε άξιζε ένα μέρος μόνο από αυτό που αξίζει σήμερα. Η τιμή του bitcoin έχει καταγράψει άλμα τον τελευταίο χρόνο, καταγράφοντας ιστορικό υψηλό στα 42.000 δολάρια τον Ιανουάριο.
Διαβάστε επίσης:
ΑΣΕΠ: Πλήρης ψηφιακή διεξαγωγή του πανελλαδικού γραπτού διαγωνισμού
Bitcoin: Ο Elon Musk οδήγησε το κρυπτονόμισμα πάνω από τα 38.000 δολάρια μέσω… twitter
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Θα εγκαλείται η τουρκική συμπεριφορά που δεν συνάδει με το Διεθνές Δίκαιο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- «Βράζουν» 30 CEOs φαρμακευτικών για το clawcack – Δημοσιεύουμε την επιστολή που απέστειλαν στον Άδωνι Γεωργιάδη
- 6 τρόποι για να καταλάβετε αν το κινητό σας έχει παραβιαστεί και τι να κάνετε στη συνέχεια
- Πώς διαβάζει το Μαξίμου τα «κόμματα» Τσίπρα και Καρυστιανού και τι φοβάται με τον Αντώνη Σαμαρά
- Πότε και ποιοι θα χτυπήσουν το σχολικό κουδούνι στο Ελληνικό