• Κοινωνία

    Μαστροπεία 12χρονης: Στις κάμερες ασφαλείας του Μίνι Μάρκετ αναζητούνται τα ένοχα μυστικά


    Στις κάμερες ασφαλείας που είχε στην επιχείρηση του ο 53χρονος Ηλίας Μίχος, αναζητούν οι αρχές στοιχεία για να φωτιστούν «ένοχα μυστικά».

    Η 12χρονη έχει καταθέσει για συναντήσεις στο μίνι μάρκετ και οι αστυνομικοί αναζητούν το υλικό που έχει καταγραφεί στις κάμερες ασφαλείας, οι οποίες, κατά πληροφορίες,  υπάρχουν στο ισόγειο αλλά όχι στο υπόγειο της επιχείρησης.

    Οι αρχές από την πρώτη στιγμή γνώριζαν ότι ίσως ο κατηγορούμενος να  έχει καταστρέψει τις εικόνες που ενδεχομένως να βεβαίωναν παράνομες πράξεις. Ωστόσο, η προσπάθεια της ανάκτησης του υλικού που αναμένεται να γίνει στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια ίσως φέρει στο φως στοιχεία χρήσιμα στην έρευνα των αρχών.

    Οι πληροφορίες που διαρρέονται για το υλικό της δικογραφίας που μέχρι τώρα έχει οδηγήσει σε 3 συλλήψεις, είναι ανατριχιαστικά.
    Στην κατάθεση της η  12χρονη φέρεται να αναφέρει τα  μικρά ονόματα τουλάχιστον 4 ανδρών (εκτός των 2 προφυλακισμένων,). Τα τηλέφωνα των πελατών η ανήλικη υποστηρίζει ότι τα είχε καταχωρήσει σε γυναικεία ονόματα.

    Παράλληλα, φέρεται να μιλά για παρουσία υπαλλήλου στην επιχείρηση του Μίχου σε δικές της επισκέψεις στο χώρο.

    Με τις απαντήσεις της στην κατάθεση της απαλλάσσει τη μητέρα της:

    ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε εσένα έδιναν τα χρήματα, στο χέρι
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι
    ΕΡ: Τι χρήματα σου έδιναν;
    ΑΠ: 50 ευρώ , κάπου εκεί.
    ΕΡ: Ήταν διαφορετικές οι τιμές;
    ΑΠ: Όχι,εκεί ήταν στα 50
    ΕΡ: Τα 50 ευρώ τι τα έκανες μετά εσύ;
    ΑΠ: Πήγαινα και τα έδινα σε αυτόν
    ΕΡ: έδινες σε κάποιον άλλον;
    ΑΠ: Όχι ποτέ, γιατί θα μου έλεγαν που τα βρήκες. Στο σπίτι δεν άνοιγα το τηλέφωνο. Έπαιζα μόνο παιχνίδια γιατί φοβόμουν μην δουν τα αδέλφια μου κάτι και το πουν  στη μαμά μου..

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του ο Ηλίας Μίχος υποστήριξε  ότι συνευρέθηκε με την ανήλικη και μια  φορά στο σπίτι του, όταν η γυναίκα του έλειπε σε διακοπές.

    Οι αρχές φέρονται να έχουν εντοπίσει  στο λογαριασμό της μητέρας της ανήλικης  2 εμβάσματα συνολικού ύψους 110 ευρώ, απο λογαριασμό του Ηλία Μιχου, το μήνα Ιούλιο.
    Στη δική απολογία ο Σοφιανίδης φέρεται να υποστήριξε:

    «Είχα μπει σε ένα τσατ γνωριμιών και γνώρισα την κοπέλα.. Αυτή μου είπε ότι έχει ανάγκη από χρήματα γιατί τα είχε πάρει κρυφά από τη μητέρα της και έπρεπε να τα επιστρέψει.

    Όταν συναντηθήκαμε μου είπε να της δώσω 50 με 70 ευρώ και «από εκείνη ό,τι θέλω». Πήγαμε σε ένα ερημικό μέρος… Την άλλη μέρα με πήρε τηλ, της είπα δεν θέλω να μιλήσουμε και αυτή με απείλησε ότι θα πάει στην Αστυνομία γιατί είναι ανήλικη και μπλόκαρα το τηλέφωνο της …

    Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι η 12χρονη τον κάλεσε από άλλο τηλέφωνο και βρέθηκαν και άλλες φορές. Όπως υποστήριξε, σε άλλη συνάντηση η 12χρονη αποχώρησε για λίγο, και όταν επέστρεψε του ανέφερε ότι έδωσε τα χρήματα στη μητέρα της. Στην ερώτηση του πως το δικαιολογούσε στη μητέρα της, αυτή του απάντησε ότι θα της έλεγε ότι φροντίζει μια θεία…

    «Ερχόταν μόνη της στα ραντεβού, φαινόταν γύρω στα 17. Τον Ηλία Μίχο δεν τον γνωρίζω, ούτε είδα να έρχεται με άλλο πρόσωπο».

    Οι 212 πελάτες

    Οι συνομιλίες από το προφίλ της 12χρονης με τους 212 υποψήφιους πελάτες   γίνονταν μέσω διαδικτυακής εφαρμογής blindchat. Σε αυτές, κατά πληροφορίες, αποτυπώνονται τόσο το e-mail αλλά και τα στοιχεία της PayPal κάρτας που χρησιμοποιούσαν.

    Οι περισσότεροι από τους υποψήφιους πελάτες έχουν σήμερα κατεβάσει το προφίλ τους, ενώ κάποιοι από αυτούς φαίνονται να αρνούνται τις προτάσεις για συνεύρεση, με φράσεις όπως «εόσαι ακόμα μικρή» και «έχεις χρόνο για αυτά όταν μεγαλώσεις».

    Στην απολογία της τη Δευτέρα η κατηγορούμενη μητέρα θα επικαλεστεί μηνύματα που φέρεται αντάλλαξε   με τον Μιχο μετά τις αποκαλύψεις για να πείσει ότι δεν γνώριζε τίποτα.
    Σε αυτά φέρεται να του γράφει:

    «Με το ανήλικο ήθελες να πας; Θα βρω τη γυναίκα και το γιο σου. Όλα τα έχω,  έχω χάσει πάσα ιδέα, ο τάφος σου θα γίνει. Με το 12χρονο ρε? Θα σε θάψω».

    «Πάει η ζωή μου. Σε καλώ όλη νύχτα πήγαινες και στον Άγιο Αρσένιο ανώμαλε θα σου φάω το λαρύγγι όλοι θα μάθουν τι είσαι».

    Μίχος: Ηρέμησε έλα να τα πούμε.

     – Να το ανοίξεις εκεί που πρέπει το στόμα σου εκεί που θα σε πάρουν σηκωτό. Δεν τη γλιτώνεις σήμερα μας έχεις τρελάνει

    Μίχος: Τα είπατε όλα στη γυναίκα μου οκ

    Η μητέρα έστειλε στον κατηγορουμενο και ένα Σκρινσοτ με τις συνομιλίες του με το παιδι όπου αυτός της λέει “θέλω να κάνουμε έρωτα” “κάνε μου…” “κανε… και στείλε μου βιντεο”

    Μητερα: Τι έχεις να πεις?

    Μίχος: Οκ εγώ είμαι.



    ΣΧΟΛΙΑ