• Ροή Ειδήσεων

    Μαφιόζικο χτύπημα στην Γλυφάδα: Ποια σενάρια εξετάζει η Αστυνομία – Υπάρχει σύνδεση με την δολοφονία Μακρή;

    • NewsRoom
    ΓΛΥΦΑΔΑ-ΕΚΡΗΞΗ

    Aξιωματικοί της Ασφάλειας και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών ελέγχουν τα καμμένα αυτοκίνητα, μετά από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε υπαίθριο πάρκινγκ


    Τα κίνητρα της βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε σε βάρος του 56χρονου Αυστραλού επιχειρηματία με τη λιβανέζικη καταγωγή και το βαρύ ποινικό παρελθόν στην Αυστραλία, αναζητούν οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών σε μια προσπάθεια να βρουν ποιος ήταν αυτός που έδωσε την εντολή να τον σκοτώσουν.

    Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εξετάζουν δύο σενάρια σε μια προσπάθεια να διαπιστώσουν τα κίνητρα των δραστών, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο η έκρηξη να συνδέεται και με την πρόσφατη εκτέλεση του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, στις 31 Οκτωβρίου, έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες είχαν τοποθετήσει στο όχημα ΤΝΤ, το οποίο πυροδοτήθηκε με τη μίζα του οχήματος.

    Σύμφωνα με τις αυστραλιανές Αρχές ο 56χρονος είναι ηγετικό μέλος συμμορίας μοτοσικλετιστών, με εμπλοκή σε εμπόριο ναρκωτικών, απόπειρες δολοφονίας και μάχες σώμα με σώμα στους δρόμους. Μάλιστα θεωρούν πως είναι ένας από τους προέδρους των Κομαντσέρος, αλλά αυτοεξορίστηκε στο Ντουμπάι και στην Αθήνα από το 2013.

    Οι Αρχές θεωρούν ότι έχει ανοικτούς λογαριασμούς και κόντρες με άλλα μέλη της συμμορίας, σε ένα ιδιότυπο πόλεμο εξουσίας, που εξελίσσεται μεταξύ εκείνου και ενός άλλου ηγετικού στελέχους της συμμορίας, κάτι που στην πραγματικότητα οδήγησε σε απόπειρες δολοφονίας στην Αυστραλία, ενώ η κόντρα έχει μεταφερθεί και σε άλλα κράτη.

    Για τους Αυστραλούς Αστυνομικούς το κίνητρο τής βομβιστικής επίθεσης στη Γλυφάδα έχει σχέση με τον πόλεμο στη συμμορία.

    Ο 56χρονος έχει ογκοδέστατο φάκελο στην Αυστραλία. Τον εμπλέκουν με εμπόριο ναρκωτικών, ακόμα και με απάτες στην αγοραπωλησία ακινήτων.

    Σύμφωνα με τις Αυστραλιανές Αρχές, έχει καταδικαστεί για εμπόριο ναρκωτικών. Έχει συλληφθεί για κατοχή ηρωίνης, αξίας πεντέμισι εκατομμυρίων δολαρίων, έχει μείνει στη φυλακή για περισσότερα από  δέκα χρόνια, ενώ φέρεται από τους αστυνομικούς να εμπλέκεται σε αγοραπωλησίες ακινήτων αξίας εκατομμυρίων, που ήταν απάτες, στη Βικτώρια. Από τότε που έφυγε από την Αυστραλία, φέρεται να συνδέθηκε με ένα ρωσικό παρακλάδι των Κομαντσέρος. Οπότε αν και έφυγε από την Αυστραλία, φαίνεται ότι ακόμα έχει στενή σχέση με τη δραστηριότητά τους εκεί.

    Μόλις οι Έλληνες αστυνομικοί είδαν τα στοιχεία του άμεσα επικοινώνησαν με τον σύνδεσμό τους στην Αυστραλία, από τον οποίο έλαβαν ανεπίσημα πληροφορίες, ενώ περιμένουν και όλες τις λεπτομέρειες.

    Σε ό,τι έχει να κάνει με την κατάσταση του, ο Αυστραλός με τη λιβανέζικηκαταγωγή που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Ασκληπιείο Βούλας υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στα χέρια και τα πόδια όπου φέρει σοβαρά τραύματα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έκρηξη στη Γλυφάδα: Αρχιμαφιόζος ο ιδιοκτήτης της Porsche

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαφιόζικο χτύπημα στη Γλυφάδα: Βρέθηκαν υπολείμματα δυναμίτιδας στην Porsche



    ΣΧΟΛΙΑ