• Top Stories

    Κως: Eπιχείρηση δωροδοκίας σε αστυνομικό τμήμα για έκδοση ταυτότητας

    • NewsRoom


    Ένοχη για απόπειρα δωροδοκίας αστυνομικού που υπηρετεί στο τμήμα Καλύμνου αλλά και για πλαστογραφία κρίθηκε μια Ελληνογαλλίδα κάτοικος της Κω.

    Συγκεκριμένα, η 77χρονη παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα και προσκόμισε, μεταξύ άλλων δικαιολογητικών, για την έκδοση νέας ταυτότητας, λόγω απώλειας, και ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, στο οποίο εμφανιζόταν με ηλικία 67 ετών, αντί του ορθού 77.

    Κατά την ταυτοποίηση των στοιχείων της, ο αστυνομικός αντιλήφθηκε ότι το πιστοποιητικό ήταν πλαστό και η 77χρονη του παρέδωσε έναν φάκελο με 15.000 ευρώ ώστε να προχωρήσει τη διαδικασία.

    Η δράστης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με 3ετή αναστολή.

    Προανακρινόμενη, η 77χρονη υποστήριξε ότι ήθελε να επωφεληθεί ευεργετικής νομοθεσίας για συνταξιούχους από τη χώρα καταγωγής της, ενώ στις αστυνομικές αρχές υποστήριξε ότι δεν είχε συνείδηση της σοβαρότητας των πράξεών της και τελούσε σε διαταραχή λογικής. Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι περνά εξαιρετικά δύσκολες ώρες ως χήρα και μητέρα ενός ΑΜΕΑ και ότι από φιλαρέσκεια και απερισκεψία επιχείρησε να φαίνεται νεότερη στην ταυτότητά της. Πάντως, η υπόθεσή της θα εκδικαστεί στις 14 Φεβρουαρίου στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εισαγγελική παρέμβαση για τους απλήρωτους εργαζομένους του Mega

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συντάξεις: Πώς θα πάρετε πίσω έως και 2.508 ευρώ από τις παράνομες κρατήσεις



    ΣΧΟΛΙΑ