• Κοινωνία

    Κορονοϊός: Με δέκατα ταξίδεψε στο Λονδίνο η μαθήτρια του Κολλεγίου Αθηνών

    • NewsRoom
    Κύπρος


    Έντονη ανησυχία και αναστάτωση κυριαρχούν σε γονείς και καθηγητές για τα παιδιά του Κολλεγίου Αθηνών που ταξίδεψαν στο Λονδίνο μαζί με την κόρη της 40χρονης γυναίκας που βρέθηκε θετική στο νέο κορονοϊό COVID-19, μετά το πρόσφατο ταξίδι της στο Μιλάνο.

    Μητέρα και κόρη επέστρεψαν από το Μιλάνο το περασμένο Σάββατο, ενώ την Τρίτη η μαθήτρια αναχώρησε για Λονδίνο παρουσιάζοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, πυρετό και συγκεκριμένα δέκατα κατά τη διάρκεια της πτήσης.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο η κόρη της 40χρονης όσο και οι συμμαθητές της βρίσκονται αποκλεισμένοι μέσα στο ξενοδοχείο, όπου διαμένουν. Ωστόσο σήμερα αναμένεται η επιστροφή των παιδιών με ειδική πτήση της Aegean, εκτός από την κόρη της 40χρονης, η οποία θα παραμείνει στη Μεγάλη Βρετανία για τρεις ημέρες, με εντολή των βρετανικών Αρχών.

    Η 40χρονη γυναίκα υπάλληλος της Τράπεζας Πειραιώς αποτελεί το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Αθήνα και το τρίτο στην Ελλάδα -το πρώτο ήταν μια γυναίκα στη Θεσσαλονίκη και το δεύτερο ο γιος της.

    Είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο Μιλάνο μαζί με την κόρη της προκειμένου να επισκεφτούν το Πανεπιστήμιο Μποκόνι, που αποτελεί μια από τις επιλογές της για τις πανεπιστημιακές σπουδές της.

    Την Τρίτη η μαθήτρια πραγματοποίησε με το σχολείο της ένα IB Τrip στο Λονδίνο, όπου τα πανεπιστήμια έχουν Open Days για υποψήφιους σπουδαστές.

    Μόλις, χθες, Πέμπτη, η 40χρονη μητέρα της κοπέλας βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

    Η γυναίκα εργάζεται στο τμήμα HR της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ πλέον εξετάζονται τόσο η μικρότερη κόρη της όσο και ο σύζυγός της, ο οποίος είναι στέλεχος στη ναυτιλιακή συμφερόντων του κ. Γιάννη Αλαφούζου.

    Μάλιστα, η ναυτιλιακή στεγάζεται στο ίδιο κτήριο με αυτό του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής, στο οποίο πραγματοποιείται σήμερα απολύμανση.

    Κλειστό παραμένει σήμερα και το κτήριο της Πειραιώς στην οδό Αμερικής 4 όπου γίνεται απολύμανση, ενώ σύμφωνα με απόφαση της Τράπεζας, οι εργαζόμενοι του δευτέρου ορόφου δεν θα μεταβούν τις επόμενες 14 ημέρες στα γραφεία τους και θα εργάζονται από το σπίτι τους.

    Στο μεταξύ, ακόμα μια γυναίκα στην Αθήνα βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, η οποία είχε ταξιδέξει πρόσφατα στην Ιταλία και πλέον αποτελεί το τέταρτο κρούσμα στη χώρα.



    ΣΧΟΛΙΑ