• ΥΓΕΙΑ

    Κορονοϊός – ECDC: Τρεις ελληνικές περιοχές οι μόνες «πράσινες» στην Ευρώπη

    • NewsRoom


    Η Ελλάδα είναι η μία από τις δύο μόνο «πορτοκαλί» χώρες της Ευρώπης

    Βελτιωμένη παρουσιάζεται η εικόνα της Ελλάδας σε ό,τι αφορά στην πορεία της υγειονομικής κρίσης της πανδημίας του κορονοϊού.

    Ειδικότερα, όπως αποτυπώνεται στα στοιχεία του ECDC για τις 14 ημέρες που προηγήθηκαν της 14ης Ιανουαρίου, η Ελλάδα φαίνεται να ακολουθεί πολύ καλύτερη πορεία σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Συγκεκριμένα, τη στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος της Ένωσης βρίσκεται στο «κόκκινο», δηλαδή την κατηγορία υψηλού κινδύνου που προκύπτει αν τα κρούσματα των τελευταίων 14 ημερών είναι 50 ή περισσότερα ανά 100.000 κατοίκους σε συνδυασμό με 4% θετικά τεστ ή αν τα κρούσματα είναι περισσότερα των 150 ανά 100.000 κατοίκους, η Ελλάδα στην πλειοψηφία της είναι «κίτρινη», στην καταγραφή του αριθμού κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους κατά τις τελευταίες 14 ημέρες.

    Σημειώνεται ότι η καταγραφή αυτή, σε συνδυασμό με το ποσοστό των θετικών τεστ, αποτυπώνει τόσο τον ρυθμό διάδοσης της νόσου, όσο και τη δυναμική διείσδυσής του στην κοινότητα.

    Μάλιστα, όπως διακρίνεται στον σχετικό χάρτη, τρεις περιοχές της Ελλάδας βρίσκονται στο «πράσινο», ενώ είναι μάλιστα οι μοναδικές περιοχές σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπου η κατάσταση της πανδημίας δείχνει τόσο καλή. Πρόκειται για την Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου και τα νησιά του Αιγαίου.

    Παράλληλα, την ώρα που οι περισσότερες χώρες της Ένωσης βρίσκονται στο «κόκκινο», η κατάσταση στη χώρα μας έχει βελτιωθεί και στον δείκτη θετικότητας (κρούσματα / αριθμός τεστ), που έχει πέσει κάτω από το 4%, σύμφωνα με τις μετρήσεις που κοινοποιήθηκαν σήμερα, Πέμπτη από τον ευρωπαϊκό οργανισμό και αφορούν στην προηγούμενη εβδομάδα.

    Διαβάστε ακόμη:

    ΕΚΠΑ: Πρακτικές συμβουλές για τους εμβολιασθέντες

    Γεραπετρίτης: Δεν επιβάρυνε τα επιδημιολογικά δεδομένα το click away – Πρόθεση να ανοίξει με όρους το λιανεμπόριο

    Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Εφικτή η επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου με τη μέθοδο «click in shop»

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ