• Top Stories

    Κοντομηνάς- Κασιδιάρης: Άγριος τσακωμός στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής (όλος ο διάλογος με video)

    • NewsRoom
    kasidiaris-kontominas


    Άγριος τσακωμός ξέσπασε μέσα στη Βουλή, μεταξύ Δημήτρη Κοντομήνα και Ηλία Κασιδιάρη, στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των τραπεζών στα ΜΜΕ. Ο κ. Κασιδιάρης άρχισε να τον ρωτάει αν έχει χρήματα στην HSBC της Γενεύης (λίστα Λαγκάρντ), κάτι στο οποίο ο κ. Κοντομηνάς είχε απαντήσει νωρίτερα. Σε αυτό το σημείο η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου και ο κ. Κοντομηνάς αποκάλεσε τον κ. Κασιδιάρη “κύριο τίποτα”. Από την μεριά του ο κ. Κασιδιάρης τον χαρακτήρισε “βλάκα” και “γελοίο” ανάβοντας τα αίματα μέσα στην Βουλή.

    Η ένταση μεταξύ των δύο αντρών ξεκίνησε από την αρχή της συζήτησης, καθώς ο κ. Κασιδιάρης αναφερόταν επανειλημμένα στην απουσία προβολής της Χρυσής Αυγής από το τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Η ένταση συνεχίστηκε μέχρι τη στιγμή που ο πρόεδρος της Βουλής αναγκάστηκε να διακόψει την συνεδρίαση.

    Δείτε αναλυτικά όλο τον διάλογο: 

    Ηλίας Κασιδιάτης: «Ποιος είναι ιδιοκτήτης της συχνότητας που εκπέμπει ο Άλφα;»

    Δημήτρης Κοντομηνάς: «Έχω μεταβιβάσει τις μετοχές στη κόρη μου»

    Κασιδιάρης; «Οι συχνότητες σύμφωνα με το Σύνταγμα ανήκει στον λαό»/

    Κοντομηνάς: Στο λαό; Μας έχει κάνει μήνυση κιόλας.

    Κασιδιάρης:  Νας μας πεις πως πρόβαλες τα κόμματα.

    Κοντομηνάς: Δεν με νευριάζετε. Αν θέλετε να κάνετε φιγούρα.

    Κασιδιάρης: Με έχει εξοργήσει. Εδώ δεν είναι Δελφινάριο. Έχετε αποκλείσει την Χρυσή Αυγή από το κανάλι αν και είναι το τρίτο κόμμα.

    Κοντομηνάς: Αν δείξουμε αυτά που κάνετε καήκατε.

    Κασιδιάρης: τι είστε κριτικός κινηματογράφου ή ο Σπίλμπεργκ.

    Στην συνέχεια ο χρυσαυγίτης επέδειξε φωτογραφία από ρεπορτάζ του καναλιού κατηγορώντας τον Άλφα ότι διαστρεβλώνει εις βάρος της ΧΑ τα ρεπορτάζ.

    Κασιδιάρης: Το μπαζούκας το κρατά Πακιστανός και όχι εμείς.

    Κοντομηνάς  Εσείς έχετε μπαζούκας.

    Κασιδιάρης; Έχετε λογαριασμό στη λίστα Λαγκάρντ. Προσέξτε τι θα απαντήσετε.

    Κοντομηνάς: Είναι μηδενικός κύριε τίποτα.

    Κασιδιάρης Τι λες βρε βλάκα.. Σέβομαι ότι είσαι 100 χρονών και δεν σηκώνομαι πάνω

    Κοντομηνάς: Με κατηγορείς για οικονομικό έγκλημα;

    Κασιδιάρης

    Λίγο νωρίτερα το Mononews έγραφε: 

    Μηδενικό δανεισμό έχει ο Alpha στις ελληνικές τράπεζες, όπως υποστήριξε πριν από λίγο ο επικεφαλής του Ομίλου Alpha, Δ. Κοντομηνάς, μιλώντας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, που ερευνά τα δάνεια των τραπεζών στα ΜΜΕ. Ο ίδιος αποκάλυψε, μάλιστα, ότι έχει μεταβιβάσει όλες τις μετοχές του στην κόρη του. Τόνισε ακόμα ότι έχω κανάλι γιατί είμαι πατριώτης, εξηγώντας ότι δεν έχει καμία σχέση με το δημόσιο και τη διαπλοκή: «Δεν με αφορά η ρετσινιά ότι κάθε καναλάρχης είναι διαπλεκόμενος, εγώ δεν είμαι», ενώ ανέφερε ότι δεν παρεμβαίνει ποτέ στις πολιτικές του καναλιού.

    Αρχικά, ενώ δεν ήθελε να απαντήσει για τη δέσμευση των λογαριασμών του από το ΚΕΦΟΜΕΠ στη συνέχεια εξήγησε ότι δεν έχει διαπράξει αδικήματα φοροδιαφυγής, για τα οποία έχει κατηγορηθεί. Χαρακτηριστικά επεσήμανε ότι από ένα λογαριασμό μετέφερε σε κάποιον άλλο το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτή ακριβώς η κίνηση κρίθηκε από τους εφοριακούς του ΚΕΦΟΜΕΠ ότι ήταν διαφορετικό ποσό και προσέθεσαν τα χρήματα των δυο λογαριασμών, με αποτέλεσμα ο κ.Κοντομηνάς να κατηγορηθεί για φοροδιαφυγή. Σε μια αποστροφή της κουβέντας του, εμφανώς πικραμένος, παραδέχθηκε ότι κακώς έφερε τα χρήματά του στην Ελλάδα.

    Στη συνέχεια, σε ερώτηση σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, με καταγγελτικό τόνο τόνισε πως το όνομά του μπήκε στη συγκεκριμένη λίστα στη θέση άλλου. «Έβγαλαν όνομα από τη λίστα Λαγκάρντ για να μπει το δικό μου. Εγώ δεν έχω λογαριασμό στην λίστα αυτή», είπε χαρακτηριστικά.

    Ο Alpha TV έχει συνάψει δάνειο το 2012 με την Τράπεζα Πειραιώς με όριο πίστωσης 2 εκατ. ευρώ. Το 2014 προσαυξάνεται κατά 500.000 ευρώ. Το υπόλοιπο που εμφανίζει σε έγγραφό του το κανάλι στις 24.5.2016 είναι 1,1 εκατ. ενώ σημειώνει ότι το δάνειο εξυπηρετείται ομαλά. Κάποια δημοσιεύματα κάνουν λόγο ότι στο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος του 2012, ο Alpha εμφανίζεται με υπόλοιπο 25,1 εκατ. ευρώ.

    O εκπρόσωπος της Πειραιώς κατέθεσε στη Βουλή ότι ο Alpha μέσα στην κρίση έχει βάλει 39 εκατ. ίδια συμμετοχή στην εταιρεία του. Ο εκπρόσωπος της Eurobank δήλωσε ότι ο Alpha TV και η Demco (ιδιοκτησίας Κοντομηνά) εμφανίζονται με σχετικά χαμηλό δανεισμό, όμως η Demco παρουσιάζει οφειλές 53 εκατ. ευρώ από την εκκαθάριση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενώ άλλα 45 εκατ. ευρώ εντοπίζονται σε καθυστέρηση στη Eurobank.

    Δείτε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/o-idioktitis-tou-alpha-dimitris-kontominas-stin-exetastiki-epitropi-live-stis-1200-video/65425



    ΣΧΟΛΙΑ