• Top Stories

    Κομισιόν: Δεν ήταν μεθυσμένος ο Γιούνκερ, είχε ισχυαλγία

    • NewsRoom
    Γιούνκερ

    Έφτασε η ώρα για την διαδοχή του Γιούνκερ


    Εξηγήσεις για το περίεργο βάδισμα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έδωσε την Παρασκευή η Κομισιόν. Ο εκπρόσωπος Μαργαρίτης Σχοινάς διέψευσε ότι ο Γιούνκερ βρισκόταν σε κατάσταση… ευθυμίας και εξήγησε ότι το βράδυ της Τετάρτης, στη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, υπέστη κρίση ισχυαλγίας.

    Σάλο στο Διαδίκτυο προκάλεσε βίντεο που κυκλοφόρησε την Πέμπτη, στο οποίο ο 63χρονος Λουξεμβούργιος φαίνεται να παραπατάει, ενώ βρίσκεται μαζί με άλλους ευρωπαίους αντιπροσώπους στη διάρκεια επίσημης δεξίωσης στις Βρυξέλλες. Μάλιστα, πολλά ήταν τα σχόλια ότι ο κ. Γιούνκερ ήταν μεθυσμένος.

    Ο Γιούνκερ «έχει παραδεχθεί δημοσίως ότι η ισχυαλγία τον ενοχλεί όταν περπατάει. Αυτό συνέβη δυστυχώς το βράδυ της Τετάρτης» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες.

    «Ο πρόεδρος επιθυμεί να ευχαριστήσει δημόσια τους πρωθυπουργούς (σ.σ.: της Ολλανδίας) Μαρκ Ρούτε και (σ.σ.: της Πορτογαλίας) Αντόνιο Κόστα που τον βοήθησαν εκείνη την οδυνηρή στιγμή. Παίρνει φάρμακα και αισθάνεται καλύτερα» πρόσθεσε.

    Στη ερώτηση αν ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ήταν μεθυσμένος, ο Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε πως φανερώνει ιδιαίτερα «κακό γούστο το γεγονός ότι ορισμένα μέσα ενημέρωσης βάζουν προσβλητικούς τίτλους επωφελούμενα από τον πόνο» του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Σε δημοσιογράφο που ρώτησε αν ο Γιούνκερ ανακατεύει παυσίπονα με αλκοόλ, ο Μ. Σχοινάς απάντησε πως «δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο».

    «Παίρνει φάρμακα και αισθάνεται καλύτερα» δήλωσε υπογραμμίζοντας «τη βεβαρυμένη ατζέντα» που είχε την Πέμπτη ο Γιούνκερ. Και την ερχόμενη εβδομάδα «θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά, όπως κάνει από την αρχή της πολιτικής σταδιοδρομίας του» συμπλήρωσε.

    Στήριξη από το Βερολίνο

     

     

    Η γερμανική κυβέρνηση έχει πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

    Ο Ζάιμπερτ απάντησε με τη δήλωση αυτή σε ερώτηση σχετικά με αναφορές μέσων ενημέρωσης στην υγεία του Γιούνκερ. Ο Γιούνκερ εθεάθη να παραπατάει έπειτα από μια ομαδική φωτογραφία στη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Η Κομισιόν ανακοίνωσε πως επρόκειτο για οξύ πόνο στο πόδι του που οφείλεται σε ισχυαλγία.

    ΑΠΕ – ΜΠΕ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παραπαίει (στην κυριολεξία) ο Γιούνκερ στις Βρυξέλλες (video)



    ΣΧΟΛΙΑ