• Ροή Ειδήσεων

    Κλειστά τα σχολεία της Κρήτης λόγω της αφρικανικής σκόνης!


    Η επίσκεψη της αφρικανικής σκόνης στην Κρήτη ολοένα και δυσκολεύει την καθημερινότητα της τοπικής κοινωνίας αφού η ατμόσφαιρα έχει γίνει αποπνικτική αναγκάζοντας τις αρχές να λάβουν μέτρα για την προστασία των ευπαθών ομάδων και των παιδιών. Η Δημοτική Αρχή Οροπεδίου Λασιθίου αποφάσισε να μη λειτουργήσουν την Δευτέρα τα σχολεία της περιοχής προκειμένου οι μαθητές να προστατεύσουν το ευαίσθητο αναπνευστικό τους σύστημα και την υγεία τους.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της “κλειστά θα παραμείνουν την Δευτέρα 26 Μαρτίου όλα τα σχολεία του Δήμου, λόγω των αναμενόμενων εκτάκτων, ακραίων, καιρικών φαινομένων που περιλαμβάνουν την συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων PM10 άνω του ορίου των 50 Mg/m3”.

    Κανονικά τα μαθήματα

    Ωστόσο, όπως φαίνεται, το φαινόμενο της μεταφοράς της αφρικανικής σκόνης δεν είναι αρκετό για να μη λειτουργήσουν τα σχολεία σε άλλες περιοχές του νησιού.

    Έτσι λοιπόν μετά από αποφάσεις, που ελήφθησαν, κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολικά συγκροτήματα της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου, αλλά και του δήμου Χανίων.

    Επίσης στις σχολικές αίθουσες θα βρεθούν κανονικά οι μαθητές των σχολικών συγκροτημάτων στον Άγιο Νικόλαο και στη Σητεία, ενώ ανοιχτά θα είναι και στην περιοχή της Ιεράπετρας.

    Πρόγνωση

    Το νέο κύμα μεταφοράς αφρικανικής σκόνης βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα της Δευτέρας σε ολόκληρο το νησί, ενώ από το απόγευμα αναμένεται να ξεκινήσει σταδιακά η υποχώρηση του φαινομένου.

    Έτσι λοιπόν το σκηνικό του καιρού την Δευτέρα και την Τρίτη θα περιλαμβάνει λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και νότια του νησιού, αλλά αρκετή ηλιοφάνεια στις υπόλοιπες περιοχές.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, εντάσεως 4-5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, με τη μέγιστη να φτάνει τους 23 βαθμούς Κελσίου.

    Πηγή: cretapost.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πάσχα 2018: Πότε ξεκινά το εορταστικό ωράριο – Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φονική πυρκαγιά με 53 νεκρούς στη Ρωσία – 11 παιδιά έχασαν την ζωή τους (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κρήτη: Νέο σοβαρό τροχαίο με δυο τραυματίες

     



    ΣΧΟΛΙΑ