• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    «Τρικλοποδιά» Μακρόν σε ανάπτυξη 3,1 δισ. ευρώ

    • Bloomberg


    «Τρικλοποδιά» σε μια επένδυση 3,1 δισ. ευρώ για τη δημιουργία ενός εμπορικού και ψυχαγωγικού πάρκου στα περίχωρα του Παρισιού βάζει η απόφαση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να μειώσει το κόστος του μεγάλου σχεδίου επέκτασης του συγκοινωνιακού δικτύου του Παρισιού. Πίσω από τη συγκεκριμένη ανάπτυξη, τη EuropaCity, η οποία θα περιλάμβανε εμπορικά κέντρα, κινηματογράφους, αλλά και μια στεγασμένη πλαγιά για… σκι, βρίσκονται ο Όμιλος Dalian Wanda Group του Κινέζου δισεκατομμυριούχου Wang Jianlin και η γαλλική αλυσίδα λιανικής Auchan.

    Για να προσελκύσουν πελάτες, οι επενδυτές του συγκεκριμένου project επιθυμούσαν διακαώς να υπάρχει σύνδεση με τον υπόγειο σιδηρόδρομο της γαλλικής πρωτεύουσας, η επέκταση του οποίου, όμως, είναι πιθανό να αναβληθεί για αργότερα.

    Στόχος των επενδυτών ήταν το EuropaCity, το οποίο θα περιλαμβάνει επίσης ξενοδοχεία, ένα τσίρκο, συναυλιακό χώρο και άλλα, ήταν να ανοίξει το 2024, ώστε να συμπέσει με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δημιουργώντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και δίνοντας οικονομική ανάσα στα βορειοανατολικά προάστια του Παρισιού.



    ΣΧΟΛΙΑ