• Top Stories

    Και τώρα ανασχηματισμός: Πότε θα γίνει, ποιοι μπαίνουν στην κυβέρνηση

    • NewsRoom

    Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου


    Σήμερα ή το αργότερο τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθούν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, οι οποίες προκύπτουν από τις αποχωρήσεις των Νάσου Ηλιόπουλου και Κατερίνας Νοτοπούλου, που κατεβαίνουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. Ωστόσο, δεν αποκλείεται στο νέο σχήμα να υπάρξουν και τοποθετήσεις προσώπων που θα σημάνουν το περιβόητο άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντροαριστερά, το οποίο έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός από την ημέρα του διαζυγίου του με τον Πάνο Καμμένου, στην ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής.

    Από την έκταση και τη δομή του ανασχηματισμού θα φανούν οι πραγματικές προθέσεις του πρωθυπουργού για την περίφημη σύγκλιση, αυτό το πολυδιαφημισμένο πρότζεκτ του Μεγάρου Μαξίμου. Η ίδια η Κεντροαριστερά, πάντως, αποδίδει τις κινήσεις αυτές σε προσπάθεια διεμβολισμού της με απώτερο σκοπό την υφαρπαγή ψηφοφόρων και την διάλυσή της.

    Γεγονός είναι ότι κι άλλες φορές είχε προαναγγελθεί διεύρυνση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, όμως οι αντιδράσεις και από το εσωτερικό του κόμματος δεν επέτρεψαν να γίνει κάτι τέτοιο σε ευρύτερη κλίμακα.

    Σε αυτή την χρονική στιγμή, έντονα ακούγονται τα ονόματα των Νίκου Μπίστη και Γιάννη Ραγκούση για είσοδο στο κυβερνητικό σχήμα.

    Ο χρόνος

    Ο πρωθυπουργός θα ανοίξει τα χαρτιά του για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, αν όχι σήμερα, πριν φύγει για το Μόναχο, τότε το αργότερο τη Δευτέρα. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα πρώτα τηλέφωνα ενδέχεται να ξεκινήσουν και σήμερα.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται η αναβάθμιση του Γιώργου Κατρούγκαλου στο υπουργείο Εξωτερικών, για το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης ο πρωθυπουργός αναμένεται να τοποθετήσει κάποιο βουλευτή – στέλεχος από τη Μακεδονία, ενώ αναμένεται να καλυφθεί και το υφυπουργείο Εργασίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φθορά και αλαλούμ στον ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία για το Σύνταγμα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανασχηματισμός προ των πυλών και στο βάθος εκλογές



    ΣΧΟΛΙΑ