• Top Stories

    Καμπουράκης κατά Πολάκη: Κι εσύ Παύλο, αν δεν ήσουν ένας ασυνάρτητος ακροαριστερός, θα ήσουν ένας Χρυσαυγίτης

    • NewsRoom

    Δημήτρης Καμπουράκης, Παύλος Πολάκης


    Άγριος καβγάς ξέσπασε μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη. Το φιτίλι άναψε μετά την ανάρτηση του κ. Πολάκη στο Facebook με τίτλο «Σιχάματα της κοινωνίας και της δημοσιογραφίας», αναφερόμενος στον Δ.Καμπουράκη και τον Τάκη Χατζή και στην εκπομπή στον ΣΚΑΪ, κατά την οποία ο Δημήτρης Καμπουράκης εμφανίστηκε με μαύρα γυαλιά.

    Η εμφάνιση του κ. Καμπουράκη θεωρήθηκε από πολλούς ως ειρωνική απέναντι σε άτομα με αναπηρία τύφλωσης, ωστόσο ο δημοσιογράφος εξήγησε ότι είχε υποβληθεί σε επέμβαση στο μάτι.

    Μάλιστα, σε ανάρτησή του στο Facebook ζήτησε συγγνώμη και πρόσθεσε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να προσβάλει άτομα με αναπηρία. «Ζητώ συγνώμη, δεν είχα καμιά πρόθεση να προσβάλω κανέναν με τον πρωινό τηλεοπτικό μου αυτοσαρκασμό με τα γυαλιά.

    » Έκανα μια σοβαρή επέμβαση στο μάτι, γράφτηκαν και ακούστηκαν υπερβολές για την εγχείρηση και αυτό θέλησα -ανεπιτυχώς- να διακωμωδήσω. Εγώ παρέσυρα και τον Τάκη Χατζή.

    » Τριάντα χρόνια στην δημοσιογραφία, δεν νομίζω ότι έχω δείξει δείγματα ρατσισμού απέναντι σε συνανθρώπους μου που έχουν προβλήματα όρασης ή άλλου είδους αναπηρίες. Ίσα-ίσα στέκομαι δίπλα στον καθημερινό αγώνα τους εναντίον των προκαταλήψεων και των στερεότυπων που τους καταδυναστεύουν.

    » Αν η αποτυχημένη πλάκα μου είχε τα αντίθετα αποτελέσματα, ζητώ και πάλι συγνώμη. Θα υπάρξει φυσικά επανόρθωση και από την εκπομπή» έγραψε ο δημοσιογράφος.

    Ωστόσο, παρά τις εξηγήσεις ο Παύλος Πολάκης έκανε ανάρτηση στην οποία ανέφερε: «ΣΙΧΑΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ !!!! -Ο ένας, μεχρι να πιάσει δουλειά στο #skai xeftiles, παρακαλουςε να κατέβει βουλευτής στα Χανια με κιναλ η με ΝΔ (και με απειλούσε κιόλας πως θα σάρωνε ο γελοίος ,μεχρι που κατάλαβε πως δε θάβρισκε παρά τη ψήφο του)

    -Ο άλλος τσέπωνε κατοσταριες τα χιλιάρικα απο το ΚΕΕΛΠΝΟ για “διαφημιςτικη δαπάνη” και αγόραζε τις οφσορ της συμμορίας στη Βουλγαρία που ξεπλενανε τα μαύρα Πουλης και Σια …
    Εχουν πεινάσει τα παιδιά 4 χρονια κι εχουν πεςει στον απόπατο του μίσους και του ρατσισμού πλέον ….».

    Ο Δημήτρης Καμπουράκης απάντησε στον Παύλο Πολάκη με ένα άρθρο-ποτάμο, στο οποίο χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Στο άρθρο αποκαλύπτει ένα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα υγείας και αναφέρει: «Εγώ λοιπόν (εδώ και εννιά χρόνια) έχω άτομο με ειδικές ανάγκες μέσα στο σπίτι μου, εσύ ως υπουργός το στέλνεις μια φορά τον μήνα στην ουρά για δυο ολόκληρα μερόνυχτα κι έπειτα λες εμένα ρατσιστή διότι κοροϊδεύω συνειδητά (λόγω μίσους και ρατσισμού) τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Πόσο ξεφτιλισμένος είσαι τελικά ρε Πολάκη; Και πόσο υποκριτής και πόσο άχρηστος ως υπουργός;».

    Αναφερόμενος στην φημολογία που τον ήθελε υποψήφιο με την ΝΔ στα Χανιά ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι «δεν είμαι υποψήφιος, διότι δεν είχα λεφτά για να κάνω προεκλογική εκστρατεία. Πήγα στις τράπεζες (και στην Αττικής), ζήτησα 50.000 ευρώ δάνειο, αλλά δεν μου δώσανε».

    Το άρθρο καταλήγει: «Κι εσύ Παύλο Πολάκη, αν δεν ήσουν ένας ασυνάρτητος (κατ’ όνομα) ακροαριστερός, θα ήσουν ένας υπέροχος Χρυσαυγίτης».

    Ολόκληρο το άρθρο του Δημήτρη Καμπουράκη στο liberal.gr

    «Εγώ θα σου πω ποιος είναι σίχαμα, Παύλο Πολάκη

    Άνοιξες πάλι τον βόθρο σου Παυλή. Συγχαρητήρια. Και μάλιστα, αυτή τη φορά ανοίγοντας το καπάκι με αναβάθμισες. Με είχες πει «κακορίζικο», τώρα με βάφτισες «σίχαμα». Και μάλιστα, σίχαμα που έπεσε στον απόπατο του μίσους και του ρατσισμού. Σου είχα γράψει να μην τα βάζεις μαζί μου γιατί δεν σε παίρνει, αλλά εσύ το βιολί σου. Προφανώς, όπως όλοι οι φανατικοί, έχεις άγνοια κινδύνου. Άκου τα, το λοιπόν:

    Εγώ έκανα ένα λάθος κι είχα το θάρρος να ζητήσω συγνώμη. Επειδή μια βδομάδα νωρίτερα κόντεψα να χάσω το μάτι μου και το internet γέμισε με υπερβολές ότι τυφλώθηκα, είχα την ατυχή ιδέα να εμφανιστώ για ένα λεπτό με γυαλιά ηλίου στην εκπομπή, παριστάνοντας τον τυφλό. Αυτοσαρκασμός ανεπιτυχής, υπερβολικός και –εκ του αποτελέσματος- προσβλητικός για τους ανθρώπους δίχως όραση. Λάθος μου.

    Το οποίο όμως λάθος κατάλαβα, ζήτησα συγγνώμη μέσω fb, έδωσα εξηγήσεις στον Πρόεδρο τη Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών κ. Γιαλλούρη, ο Τάκης Χατζής μίλησε με τον κ. Μαριόλη, μιλήσαμε με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή (διότι κάποιοι είπαν ότι αυτόν διακωμωδούσαμε) και γέλασε ο άνθρωπος, ζήτησα δέκα φορές συγγνώμη δημοσίως από την εκπομπή την επόμενη μέρα και βγάλαμε και τον κ Βαρδακαστάνη (πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ) να μιλήσει για το θέμα. Του είπα μάλιστα επί λέξει στον αέρα: «Ξέχεσε με, δίκιο θα ‘χεις, απλώς δεν θέλω να μου καταλογίσεις πρόθεση.» Εγώ αυτό το λάθος έκανα, αυτά έπραξα.

    Και το σίχαμα λοιπόν, σε ρωτά εσένα Παυλή: Εσύ, στα πέντε χρόνια που είσαι υπουργός και βουλευτής και σχολιαστής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δημόσιος κατήγορος γενικών καθηκόντων, είπες έστω μια φορά τη λέξη «συγγνώμη»; Για θύμισε μου, διότι εγώ δεν θυμάμαι καμιά. Εκτός αν τα ‘χεις κάνει όλα σωστά και τα ‘χεις γράψει όλα σωστότερα, δίχως ποτέ να είσαι υπερβολικός ή άδικος, δίχως ποτέ να χρειαστεί να διορθώσεις ή να ανασκευάσεις οτιδήποτε. Τότε πάω πάσο, υποκλίνομαι στο αλάθητο σου. Εσύ (ο Πολάκης) και ο Πάπας.

    Και σ’ έπιασε λοιπόν ο πόνος επειδή δήθεν κορόιδεψα τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Καλά ρε Πολάκη, δεν ντρέπεσαι καθόλου; Δεν ξέρεις ότι η γυναίκα μου είναι άτομο με ειδικές ανάγκες; Όλα τα ‘ψαξες για μένα μπας και με τσακώσεις να τα ‘χω πιάσει, όλα τα ‘μαθες γιατί φοβόσουν πως θα ήμουνα υποψήφιος στα Χανιά, αυτό δεν σου το είπανε; Για ρώτα τον Ανδρέα Ξανθό, κάτι ξέρει επ’ αυτού.

    Δεν έμαθες ότι η σύζυγος μου είναι μυασθενής σε προχωρημένη κατάσταση και ότι είναι απ’ αυτούς τους δύστυχους που (σερνάμενοι και υποβασταζόμενοι) πάνε μια φορά τον μήνα και ξαπλώνουν σε πολυθρόνες έξω από τον ΕΟΠΥΥ Νέας Ιωνίας; Δυο ολόκληρα μερόνυχτα μένουν εκεί (χωρίς να φεύγουν στιγμή μην χάσουν την σειρά τους), μέχρι να μοιραστεί το φάρμακο που είναι απαραίτητο για να μην καταλήξουν στην εντατική; Και περιμένουν στην ουρά (κατουρώντας στο πάρκο απέναντι) 70 με 80 άτομα ΑΜΕΑ απ’ όλη την Ελλάδα και τελικά το παίρνουν μόνο 15 με 20 κάθε μήνα. Οι υπόλοιποι στον Καιάδα, του οποίου εσύ προΐστασαι. Γιατί δική σου ευθύνη είναι το φάρμακο, υπουργέ.

    Ως τώρα δεν αναφερόμουν σ’ αυτό, για μην κατηγορηθώ ότι χρησιμοποιώ την αναπηρία της γυναίκας μου και τον οικογενειακό μου Γολγοθά για να σου κάνω αντιπολίτευση. Αλλά αφού με αναβάθμισες σε «σίχαμα», μου ‘λυσες και τα χέρια. Εγώ λοιπόν (εδώ και εννιά χρόνια) έχω άτομο με ειδικές ανάγκες μέσα στο σπίτι μου, εσύ ως υπουργός το στέλνεις μια φορά τον μήνα στην ουρά για δυο ολόκληρα μερόνυχτα κι έπειτα λες εμένα ρατσιστή διότι κοροϊδεύω συνειδητά (λόγω μίσους και ρατσισμού) τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Πόσο ξεφτιλισμένος είσαι τελικά ρε Πολάκη; Και πόσο υποκριτής και πόσο άχρηστος ως υπουργός;

    Συνήθως σ’ αυτό το μέγεθος κειμένου σταματώ, αλλά τώρα δεν θα σου κάνω τη χάρη. Γράφεις λοιπόν στην ίδια ανάρτηση που με βαφτίζεις «σίχαμα», πως παρακαλούσα τον Κυριάκο και τη Φώφη να με βάλουν υποψήφιο στα Χανιά, αλλά τελικά φοβήθηκα διότι δεν θα έβρισκα παρά την ψήφο μου. Αν θυμάμαι καλά, πριν λίγους μήνες έγραφες στις αναρτήσεις σου ότι κάνω αντισυριζαϊκή δημοσιογραφία για να πουλήσω εκδούλευση στον Κυριάκο, να με χρήσει υποψήφιο και να βολευτώ. Τώρα λοιπόν που απέδειξα ότι εγώ είμαι μόνο δημοσιογράφος, το γύρισες και λες πως δεν τόλμησα να εκτεθώ από φόβο μήπως δεν έβγαινα. Ποιον να φοβηθώ μωρέ; Εσένα τον loser που παριστάνει το αντράκι; Να σου πω, τα Χανιά δεν είναι Αθήνα να πιάνουν οι τζούφιοι τσαμπουκάδες σου. Κάτω, τους πολύ νταήδες τους υποδεχόμαστε με ζάρπες. Άιντε, γιατί πολύ αέρα πήρες. (Τρεις βουλευτές θα βγάλει η ΝΔ στα Χανιά κι έχω 90% αναγνωρισιμότητα. Σίγουρη έδρα παράτησα και το ξέρεις πολύ καλά. Το λένε και οι δημοσκοπήσεις σου. Τις ξέρω κι εγώ κι ας τις πλήρωσες αδρά για να ‘ναι μυστικές.)

    Αλλά θα σου πω γιατί τελικά δεν θα είμαι υποψήφιος. Πρώτον, για να μπορώ χωρίς κομματικές δεσμεύσεις και περιορισμούς να απαντώ όπως πρέπει σε κάτι καραγκιόζηδες σαν και του λόγου σου. Που θαρρούνε πως γεννηθήκανε εισαγγελείς και δικαστές και δεσμοφύλακες μαζί, δίχως να τους απευθύνει κανείς τον λόγο. Που θαρρούνε πως στέκονται απάνω στον Ψηλορείτη σαν θεοί, ενώ δεν συνειδητοποιούνε οι γελοίοι πως στέκουνε πάνω σε μια μελιγκουνοφωλιά που είναι όλο λαγούμια από κάτω κι έτσι που χτυπιούνται θα βουλιάξουνε στο χώμα μέχρι τον λαιμό.

    Δεύτερον, δεν είμαι υποψήφιος διότι δεν είχα λεφτά για να κάνω προεκλογική εκστρατεία. Πήγα στις τράπεζες (και στην Αττικής), ζήτησα 50.000 ευρώ δάνειο, αλλά δεν μου δώσανε. Στο μεταξύ, εγώ δεν έχω πάρει άλλο δάνειο, ενώ έχω και πολύ καλό μισθό που θα κάλυπτε τα διπλά. Σ’ είχα ακούσει στη Βουλή να λες «εδά τα χρειάστηκα, εδά τα πήρα» τα 100.000 ευρώ. Έτρεξα λοιπόν κι εγώ «εδά που τα χρειάστηκα», αλλά δεν τα πήρα τα ρημάδια. Απορώ γιατί, Παυλή. Μήπως μπορείς να με διαφωτίσεις; Τι έκαμες εσύ και στα δώσανε;

    Οπότε, άσε τις ανησυχίες για τις ψήφους που (δεν) θα ‘παιρνα εγώ και κοίτα τι θα απογίνεις εσύ με τις δικές σου, σ’ έναν νομό που κάποτε σ’ είχε άρχοντα τιμημένο και τώρα ακούει το όνομα σου και πιάνει τα ζουβάχια του. Σε θωρούνε οι ανθρώποι στα Χανιά και αλλάζουνε πεζοδρόμιο, δεν το βλέπεις; Ούτε οι συγγενείς σου δεν σου μιλούνε πια, πάς στα Σφακιά και κάθεσαι με τρία άτομα στα ταβερνάκια στην άκρη-άκρη.

    Που είναι εκείνοι οι καιροί που μάζευες τα καΐκια στην Χώρα των Σφακιών για να τα οδηγήσεις σε ναυμαχία κατά του 6ου Στόλου, τα θυμάσαι; Για τα χημικά της Συρίας. Κι ήταν ο κόσμος μαζωμένος στην προβλήτα και σε επευφημούσε. Τώρα γιατί χασκογελούνε όταν σε βλέπουνε και δε σε καλούνε να κάτσεις στο τραπέζι τους ούτε για καφέ; Μήπως ψυλλιάζονται πως έτσι και δεις σήμερα την αστερόεσσα, θα βαρέσεις δυο προσοχές για να τιμήσεις τον μεγάλο μας σύμμαχο; Άσε τα αποδέλειπα με τα μνημόνια τις δημόσιες περιουσίες και τα Μακεδονικά…

    Αλήθεια, έχει κανέναν εκεί στα μέρη σου που οι παππούδες του πολέμησαν και σκοτώθηκαν στη Μακεδονία; Εγώ έχω δυο στο σόι μου, είναι γραμμένοι σε μαρμάρινα μνημεία στα Χανιά. Δεν τους ονοματίζω, καθότι τα σιχάματα δεν δικαιούνται τέτοιας τιμής. Εσύ όμως που είσαι μάγκας και πατριώτης και αριστερός και ανταρτοθρεμμένος, εσύ που έκανες τόσους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες και περικύκλωνες κάθε τόσο την αμερικάνικη βάση στη Σούδα, τώρα τι τους λες εκεί στα χωριά σου; Ότι ευτυχώς που μπήκαν οι φίλοι μας οι «Μακεδόνες» στο ΝΑΤΟ και σταθεροποιήθηκε η περιοχή μας και θα ‘χουμε και οικονομική διείσδυση στο κρατίδιο; Κι οι Σφακιανοί όταν τα ακούνε αυτά, τι κάνουνε; Γελούνε απλώς ή σε φτύνουνε κιόλας;

    Όσον αφορά την υποψηφιότητα σου, εγώ σου τα ‘γραψα. Θα σου τη φέρει ο Αλέξης και θα σε υποχρεώσει να κατεβείς πάλι στα Χανιά για ν’ απαλλαγεί από σένα. Τον παρακαλούσες εσύ να πας στην Β΄ Πειραιά (όλη η πιάτσα το ξέρει), αλλά δεν σου ‘κανε το χατίρι. Τον κούρασες τον αρχηγό (αχάριστος, τόσες βόλτες του ‘καμες την οικογένεια με το σκάφος σου), τώρα θέλει γιοφύρια με το κέντρο, δεν ταιριάζεις στο προφίλ του οπότε θα σε πετάξει σαν στημένη λεμονόκουπα.

    Διότι στα Χανιά, αν βγάλει ο Σύριζα βουλευτή θα είναι ο Σταθάκης. Το ξέρεις δα, τόσες τοπικές δημοσκοπήσεις πλήρωσες κι ήταν και πανάκριβες οι άτιμες. Δεν έχεις ελπίδα, οπότε τσάμπα γυρίζεις στα χωριά και μοιράζεις έργα και λιμάνια και γιοφύρια και μεταθέσεις και διορισμούς. Βάστα λίγη αξιοπρέπεια κακομοίρη μου, βλέποντας την ήττα σου να καταφθάνει.

    Δεν βαριέσαι και γιατρός καλά είναι. Θα δουλέψεις να ξεχρεώσεις και τα δάνεια σου. Τετρακόσιες χιλιάδες ευρώ χρέη είναι αυτά στις τράπεζες, θέλουνε κόπο να ξεπλερωθούνε. Έχεις και τα δυο αμάξια σου, την μεγάλου κυβισμού μηχανή σου, τη φουσκωτάρα σου, τη σπιταρόνα στην Αθήνα, το πέτρινο εξοχικό στα Σφακιά, πώς να ξεχρεωθούνε και να συντηρηθούνε όλα αυτά; Μα κι εσύ βρε Παυλή, για λιτοδίαιτος ακροαριστερός πολλές ιδιοκτησίες και ανέσεις αναμάζωξες. Πως διάολο τα βγάνεις πέρα; Εγώ δάνειο δεν έχω, σπίτι δεν έχω παρά 70 τετραγωνικά στην Δρακώνα, ένα 1400άρι αμάξι εξαετίας κυκλοφορώ, καλό μισθό έχω και πάλι ζορίζομαι.

    Οπότε ως γιατρός θα έχει περισσότερο χρόνο να αναλογιστείς τι έκανες λάθος αυτή την πενταετία της δόξας σου, που την άφησες να φύγει μέσα απ’ τα δάκτυλα σου. Θα έχεις επίσης χρόνο να γράφεις περισσότερα στα social media, μόνο που κανείς πια δεν θα δίνει σημασία στα κρωξίματα σου, καθότι δεν θα σαι τίποτα σε λίγους μήνες Παυλή μου. Την πάτησες κακομοίρη μου. Θα μπορείς τουλάχιστον με άνεση να πίνεις τις τσικουδιές σου με τον κολλητό σου τον Πάνο Καμένο, τον μόνο που σε υποστηρίζει σθεναρά. Ταιριάζετε, ε; Είναι κι αυτός της κάθαρσης, είναι και καραβοκύρης, οπότε έχετε κοινά βιώματα κι επιδιώξεις. Μπράβο, είναι καλό να έχεις καρδιακές φιλίες.

    Τέλος πάντων, σου υπενθυμίζω κάτι που είχα γράψει στο πρώτο μου γράμμα προς εσένα: «Ο χαρακτήρας σου είναι η μοίρα σου.» Το επαναφέρω προς σκέψη σου. Εγώ ευθύς εξ αρχής είχα διαμορφωμένη άποψη για το ποιόν σου, το πρόβλημα σου είναι πως τώρα πια έχει διαμορφώσει την ίδια γνώμη και ο απλός πολίτης. Ποια είναι; Πριν στην πω, σε ρωτώ αν σε προβληματίζει διόλου το γεγονός πως όσα λες για το πολιτικό σύστημα, για τους δημοσιογράφους, για τα μέσα ενημέρωσης αλλά κι ο τρόπος που τα λες, είναι πανομοιότυπα μ’ αυτά που λέει ο Τράμπ, ο Όρμπαν, ο Σαλβίνι, η Λεπέν και ο Κασιδιάρης. Φαντάζομαι πως δεν σε προβληματίζει διόλου.

    Οπότε θα σου πω την γνώμη μου για την βαθύτερη ουσία της πολιτικής σου παρουσίας. Πιστεύω ότι μόνο για λόγους συγκυρίας, λόγους τοπικούς (επειδή γεννήθηκες στα ιστορικά Σφακιά) και λόγους οικογενειακούς (επειδή είσαι από αριστερή γενιά), κατέληξες (δήθεν πια) κομμουνιστής. Το μυαλό σου, η νοοτροπία σου, η συμπεριφορά σου, η εκφορά του λόγου σου και η συνολική πολιτική σου παρουσία παραπέμπουν αλλού. Είσαι απ’ τους ανθρώπους που τους τρέφουν οι εμφύλιοι, που μόνο μέσα σ’ αυτούς αποκτά νόημα η ζωή τους και γι αυτό τους επιδιώκουν νυχθημερόν. Θυμάσαι μια διαφήμιση των παιδικών μας χρόνων που έλεγε «Trident, αν δεν ήταν μια καταπληκτική τσίχλα, θα ήταν μια θαυμάσια οδοντόκρεμα»;

    Κι εσύ Παύλο Πολάκη, αν δεν ήσουν ένας ασυνάρτητος (κατ’ όνομα) ακροαριστερός, θα ήσουν ένας υπέροχος Χρυσαυγίτης».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πολάκης: Παραλήρημα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας για το… όπλο (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πολάκης: Ο Τσίπρας μου έχει πει ότι το παρατραβάω, αλλά όταν σε πυροβολούν με 45αρι, δεν ραντίζεις με βασιλικό



    ΣΧΟΛΙΑ